Revoluție cu bani europeni în traficul din Focșani

0
1642

Focșaniul va avea 50 de km de piste pentru biciclete, trotuare generoase pentru pietoni, benzi unice pentru transportul public, staţii de transport public inteligente și sensuri unice grație fondurilor europene, un proiect de peste 73 milioane lei. Deocamdată a fost semnat contractul de finanțare și urmează desemnarea prin licitație a constructorilor care vor face lucrările. Licitațiile sunt în prag de atribuire. Termenul oficial pentru finalizarea lucrărilor este finalul anului 2022. Proiectul prevede benzi dedicate transportului public pe arterele rutiere Bd. Unirii, Bd. Independenţei, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Anghel Saligny. De asemenea, vor fi sensuri unice de circulaţie pe următoarele artere: Bd. Unirii, Bd. Independenţei (dus), Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi (întors). Autoritățile au inclus în plan și două puncte sensibile care lipsesc în acest moment, și anume introducerea unor sensuri giratorii în intersecţiile Bd. Bucureşti – Calea Munteniei şi Str. Revoluţiei – Calea Munteniei, unde au loc frecvent accidente și ambuteiaje. Proiectul prevede realizarea a nu mai puțin de 50 de kilometri de piste de biciclete.

Proiectul se numește “Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. Valoarea lui este de 73,6 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) este în valoare de peste 62 de milioane de lei, diferența fiind cofinanțări de la bugetul de stat și bugetul local. Se urmărește și reducerea numărului de accidente, dar și creșterea siguranței rutiere pentru toți participanții la trafic, fie ei conducători auto, bicicliști sau pietoni, ultimele două categorii având șansa să meargă pe piste noi de biciclete și pe trotuare refăcute complet.

Materialul integral despre acest proiect îl puteți citi pe PressHub.

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și Vrancea24 în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania – Closer to Citizens”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.