Rețeaua PACO se va mări cu un magazin online, dar și cu un depozit

0
958

Paco Supermarkets se adaptează vremurilor pe care le traversăm. După serviciul de livrări la domiciliu, început de curând, ”forțat” de pandemia de coronavirus, rețeaua locală de retail pregătește un magazin online. În acest moment, PACO deține 15 magazine în Vrancea, fiind unul dintre cei mai mari retaileri independenți din țară. Criza provocată de coronavirus, schimbare obiceiurilor de consum, restricțiile de circulație l-au determinat pe administratorul firmei să-și regândească planul de extindere a afacerii. Astfel, retailerul local a demarat proiectul magazinului online, pe care speră să-l definitiveze în maximum două luni. ”Anul acesta este unul atipic, nu știm când vom termina depozitul în contextul actualei crize, nu știm cum să-l targetăm, nu știm dacă nu vom avea la un moment dat magazinele închise din cauza carantinei, nu știm câte, nu știm la ce perioadă de la închidere le vom putea redeschide, nu știm dacă vom mai avea oameni cu care să lucram, nu știm mult”, le-a spus administratorul companiei, Feliciu Paraschiv, redactorilor revistei de specialitate retail.ro.

Feliciu Paraschiv le-a vorbit celor de la retail.ro despre problemele actuale ale acestui tip de business, despre creșteri/ stagnări ale vânzărilor, despre evoluția prețurilor de la furnizori, comportamentul clienților și perspective. Pe larg despre aceste aspecte puteți citi în interviul acordat de Feliciu Paraschiv publicației retail.ro.

Rețeaua de retail PACO a început în 1995, iar acum a ajuns la un număr de 15 magazine, majoritatea în Focșani. Rețeaua locală a reușit să se mențină și să facă față asaltului marilor companii internaționale de super/hipermarketuri. În ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus, este posibil ca în acest an PACO să-și deschidă un depozit propriu, la marginea municipiului Focșani (pe șoseaua de centură).