Restricții în Panciu, Odobești și Mera, unde rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori

0
1064

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a adoptat, astăzi, Hotărârea nr. 74, prin care se stabilesc noi restricții, conform legii, în localitățile unde incidența cazurilor de infectare COVID-19 în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori. Iată decizia CJSU în această privință:

Art. 1 La nivelul localităților în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 1,5 0/00 de locuitori și mai mică sau egală cu 3 0/00 de locuitori, se stabilesc/menţin următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

 (1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Este vorba de localitățile Panciu (rată de infectare 1,97), Mera (1,74) și Odobești (1,60). Măsurile sunt valabile în perioada 15-28 aprilie.