sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateRespectul pentru fotbal la Focșani: meciuri pe terenurile de antrenament, cu spectatori...

Respectul pentru fotbal la Focșani: meciuri pe terenurile de antrenament, cu spectatori cățărați pe garduri

Sâmbătă, echipele de juniori A și juniori B de la Liceul cu Program Sportiv din Focșani au întâlnit în campionat echipele AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, lidere după patru etape.

Din păcate, meciurile de fotbal s-au jucat pe terenurile de antrenament din Complexul Sportiv Milcovul, în condițiile în care terenul principal stă cu lacătul pe el, astfel încât gazonul pus de fratele baronului Oprișan să nu cumva să aibă de suferit, deși anual Clubul Sportiv Municipal plătește miliarde din bani publici, firmei lui Adrian Oprișan, pentru lucrări la gazon.

Prin urmare, părinții fotbaliștilor din Focșani, dar mai ales cei ai oaspeților de la Miercurea Ciuc, au fost lipsiți de condiții civilizate de a urmări partidele, fiind nevoiți să se cățăre pe garduri, să-și vadă copiii la treabă. Nu mai punem la socoteală că în toată baza sportivă nu există o toaletă. Acesta este respectul pentru mișcarea sportivă la Focșani.

Cu toate aceste neajunsuri, tinerii fotbaliști au făcut o frumoasă demonstrație pe teren.
La juniori A, echip LPS, pregătită de profesorul Alin Samoilă-Sava a făcut un joc de excepţie, câștigând cu un sec 3-0 prin golurile înscrise de Zaharia în minutul 63, Serkan Kumova, în minutul 79 şi Dediu, care a închis tabela în prelungiri. În prima repriză, focşănenii au ratat şi o lovitură de la 11 metri. Partida a fost condusă de brigadă Adrian Sava, asistat la tuşe de Răzvan Bedreagă şi Vasile Popa, rezervă de arbitru fiind Ciprian Carp, toţi, din Galaţi.

fot 1
La Juniori A, echipa din Focșani a acumulat 10 puncte, cu următoarele rezultate :
ACS Bucovina Pojorâta (SV) -LPS Focşani 1 – 5, LPS Focşani -CSMS Iaşi 2 – 2 , ACS Ceahlăul 05 Piatra Neamţ -LPS Focşani 4 – 3 , LPS Focşani -ASC Bacău 4 – 3.

La juniori B, echipa focşăneană, care joacă cu handicap de vârstă ,majoritate jucătorilor fiind născuţi în anul 2000 şi 2001, pornea cu şanse minime în faţa unei adversare care în etapa trecută a spulberat pe LPS Vaslui cu un neverosimil 15-0. Jucătorii pregătiţi de profesorul Daniel Bănică au jucat în cea mai mare parte, de la egal la egal, cu puternicii lor adversari, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, o echipă omogenă, cu toţi jucătorii născuţi în 1999.

20150926_135039

La pauză oaspeții au condus cu 2-0, prin golurile marcate în minutul 13 de Tamaş Handor și 43 de Lazlo. Tabela s-a închis în minutul 58 cu un supergol marcat de harghiteni prin Locotus Miklos, care a şutat cu stângul, imparabil, de la 30 m, mingea lovind mai întâi bara și apoi s-a oprit în plasă. Focşănenii au avut spre final două bune situaţii de gol, însă lipsa de experienţă a făcut că tabela să rămână neschimbată !
Până acum Juniorii B au acumulat 6 puncte, după ce au înregistrat următoarele rezultate.
ACS Bucovina Pojorâta (SV)-LPS Focşani 1 – 2; LPS Focsani-LPS Roman 2 – 1; SC FC Ceahlăul Piatra Neamţ -LPS Focşani 4 – 0; LPS Focşani -ASC Bacău 0 – 3

În etapa viitoare,echipele LPS Focşani vor juca în deplasare, la AFC Botoşani.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu