joi, iulie 18, 2024
AcasăAdministratieReorganizarea din Sport și Tineret face primele victime. Ministerul Familiei nu poate...

Reorganizarea din Sport și Tineret face primele victime. Ministerul Familiei nu poate plăti salariile angajaților direcțiilor județene de tineret și sport

Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse îi lasă fără salarii pe cei pe care i-a delegat să înființeze Direcțiile Județene pentru Familie și Tineret. Din cauza incompetenței celor care au demarat greșit procedura de despărțire a celor două domenii, Tineret și Sport, documentele pentru unele unități au fost întocmite nelegal și s-a ajuns la situația anticipată de o parte dintre noi de a nu putea fi plătite salariile.

Deși ministerul a fost avertizat cu privire la nerespectarea legalității, conducerea MFTES a persistat în greșeală, a vrut să forțeze cu orice preț înființarea DJFT-urilor, iar cei care suportă consecințele sunt câțiva dintre cei care au fost detașați pe funcțiile de director executiv ale acestor unități.

Directorii executivi ai DJFT-urilor rămân fără salarii

După ce s-au blocat în proceduri aproape doi ani și ANFP-ul a refuzat avizarea documentelor de mai multe ori, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a hotărât să facă un experiment prin înființarea forțată a 7 Direcții Județene pentru Familie și Tineret. Pentru a implementa varianta lor au folosit oamenii pe post de cobai. S-a ajuns exact în situația pe care am semnalat-o de mult timp, procedura nu a fost legală și salariile nu pot fi plătite. De aceea ne-am opus despărțirii haotice a domeniilor noastre de activitate. Fără respectarea normele legale riscăm să ajungem în această situație în care oamenii nu își primesc salariile.

Opriți această cursă a reorganizării prost făcute cu amatori care nu cunosc administrație publică! Ați tot adus la conducerea MFTES incompetenți care au plecat așa cum au venit, fără să facă nimic. Explicăm cu ei, clarificăm, stabilim ce urmează să facem și apoi o luăm de la capăt cu noii veniți fără să avansăm. Solicităm intervenția noii conduceri inclusiv pentru plata la termen a salariilor. (Sursa: Sindicatul Național Sport și Tineret).


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu