Reîncepe acțiunea de distribuire a pachetelor de igienă pentru persoanele defavorizate

0
191

În perioada 6-31 octombrie, Primăria Focșani va desfășura, din nou, acțiunea de distribuire a pachetelor de igienă din fonduri europene. Potrivit OUG nr. 84.2020, categoriile de persoane care beneficiază de aceste pachete sunt următoarele:

  1. familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Beneficiarii pot intra în posesia pachetelor pe baza actului de identitate, de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00. Pachetele sunt depozitate într-un imobil din curtea Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” din Focșani.