joi, aprilie 25, 2024
AcasăActualitateRegulile pentru terase, publicate în Monitorul Oficial: maxim 4 clienți la o...

Regulile pentru terase, publicate în Monitorul Oficial: maxim 4 clienți la o masă, mască și mănuși pentru angajați, dezinfectare după plecarea clienților

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii la prepararea, servirea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică. Normele vizează organizarea circuitelor, starea de sănătate a personalului, accesul clienților, acțiunile de prevenire și dezinfectare. Măsurile principale stabilite de Guvern pentru funcționarea teraselor, din 1 iunie, sunt următoarele:

  • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii;
  • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii;
  • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta;
  • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă;
  • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi;
  • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor;
  • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică;
  • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie);
  • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent;
  • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Regulile pentru terase, publicate în Monitorul Oficial: maxim 4 clienți la o masă, mască și mănuși pentru angajați, dezinfectare după plecarea clienților

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii la prepararea, servirea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică. Normele vizează organizarea circuitelor, starea de sănătate a personalului, accesul clienților, acțiunile de prevenire și dezinfectare. Măsurile principale stabilite de Guvern pentru funcționarea teraselor, din 1 iunie, sunt următoarele:

  • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii;
  • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii;
  • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta;
  • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă;
  • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi;
  • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor;
  • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică;
  • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie);
  • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent;
  • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu