Razie în Panciu. Posibil consum de droguri

0

În noaptea de 9/10 decembrie a.c., poliţiştii vrânceni au organizat şi desfăşurat activităţi specifice înnvederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică în zona discotecilor și barurilor de pe raza orașului Panciu.

La data de 10 decembrie a.c., în intervalul orar 00.00-02.00, polițistii din cadrul Poliției Orașului Panciu, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale în barurile și discotecile de pe raza localității precum şi respectarea prevederilor legale privind angajarea şi folosirea personalului de ordine. Alături de polițiști, la activități au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea. Acțiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în incinta și zona adiacentă a discotecilor și barurilor dar și siguranța rutieră, prin prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 6 contravenții din care 1 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, 1 la Legea 12/1990, 1 la Legea 8/1996, 2 la OUG 195/2002 și 1la Legea 132/2017. Valoarea totală a contravențiilor aplicate a fost de 8100 lei, 2 certificate de înmatriculare au fost reținute și a fost confiscată suma de 176 lei. În incinta unei discoteci, polițiștii au depistat asupra unui bărbat, de 27 ani, din orașul Panciu, o substanță vegetală de culoare verde-maronie, ambalată în folie din plastic, susceptibilă a avea efect psihoactiv. Față de cel în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc. (IPJ Vrancea)