Razia oamenilor legii de sâmbătă noapte i-a supărat pe patronii localurilor publice

0
2001

O amplă acțiune de control s-a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Oamenii legii au oprit mai multe mașini în trafic și au descins în localurile publice din Focșani. Printre acestea s-a numărat și restaurantul L`Atelier, de pe Strada Cuza Vodă, din apropierea Colegiului Național ”Al. I. Cuza”. Descinderea oamenilor legii i-a deranjat pe patronii restaurantului, care-i acuză de comportament abuziv. Totodată, patronii susțin că au parte de astfel de controale foarte des, din partea multor instituții publice, iar acest lucru le afectează activitatea. ”Nu ne place să ne victimizăm, ne cunoaștem greșelile pe care am încercat din răsputeri să le corectăm. Înțelegem și promovăm ideea de disciplină economică și fiscală, dar suntem siguri că se poate asigura această disciplină și altfel, într-un mod mai prietenos.
40-50 de mascați, 20-30 de polițiști de la diferite departamente, amenzi de sute de milioane PTR bacșișul barmanilor…. cam așa se petrec lucrurile încă în Focșani. Și nu rar! Cam o dată la două luni. Pe lângă asta, te mai vizitează OPC-ul, DSP-ul, DSV, ITM-ul; Direcția de Cultură dă și ea amenzi frumoase, Mediul, ISU etc. De trei ani de când avem controale periodice NU S-AU DESCOPERIT NICIODATĂ CANTITĂȚI DE DROGURI, INFRACTORI SAU EVAZIUNE FISCALĂ.
Reclamații pentru zgomot au absolut toate restaurantele și barurile din Focșani!
Oare e normal să omori cu controalele sursele de venit ale statului, angajatori a sute de oameni într-un oraș care nu are nicio strategie de dezvoltare? Oare nu se poate educa altfel mediul de afaceri decât prin metode punitive? Atâta timp cât nu luăm atitudine ne merităm soarta!”, au scris, pe Facebook, reprezentanții restaurantului L`Atelier.