”Războiul” salvatorilor: salvamontiștii acuză jandarmii că și-au arogat meritele salvării celor 12 persoane din mijlocul apei, de la Nereju

0
540
Salvamont România acuză Jandarmeria Vrancea că și-a arogat salvarea celor 12 muncitori blocați între ape la Nereju, deși operațiunea a fost realizată, în mare parte, de salvamontiști. Într-o postare pe Facebook, Serviciul Național Salvamont susține că un salvamontist vrâncean a fost cel care și-a riscat efectiv viața pentru salvarea persoanelor blocate în mijlocul apei. De asemenea, echipamentele folosite în operațiune au aparținut Serviciului Salvamont Vrancea. ”Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemul de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit! Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani.”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Salvamont România.
Postarea la care face referire Salvamont România a apărut pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Vrancea: ”Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju.”, au scris jandarmii vrânceni după finalizarea operațiunii de salvare.
PS – După apariția acuzațiilor din partea Salvamont România, pe pagina de Facebook a IJJ Vrancea a fost scris de ”autor” un mesaj explicativ. ”Informațiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acțiune, însă apreciem contribuția echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare.”