Rareș Bogdan se va întâlni, la Roma, cu românii care muncesc în Italia

0
181

Candidatul PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan, va veni la Roma să întâlnească marea comunitate a românească din Italia. Rareș Bogdan așteaptă ca românii care muncesc în Italia să vină în număr cât mai mare pentru a vorbi despre programul politic al PNL, despre preocupările, nemulțumirile și dorințele românilor plecați la muncă în afara țării. Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai 2019, între orele 17.00 și 20.00, la Hotel American Palace, via Laurentina 554 (Stație de metrou- Laurentina). ”Îi așteptăm pe românii din Roma, Regione Lazio și toată Italia, să participe la întâlnirea de la Roma cu Bogdan Rareș, organizată duminică, 19 mai. Vom discuta simplu și responsabil despre rolul României în Uniunea Europeană, despre oferta politica a PNL și despre locul pe care îl ocupă diaspora românească în preocupările Bucureștiului.”, a declarat consilierul județean PNL Vrancea, Ovidiu Burdușa, care derulează o afacere în capitala Italiei.

”Zilele acestea m-am gândit de ce  românii din diaspora ar trebui să  iasă la vot pe 26 mai. Românii din diaspora, la ultimile  alegeri  pentru  Parlamentul European, din 2014, au votat în  jur de 30.000. Foarte puțini, dacă ne uităm la potențialul de vot!

Să nu uităm că în diaspora, care este considerată zonă liberă de PSD, pentru că aici trăiesc și  muncesc oameni care nu pot fi șantajați sau manipulați de acest  partid cu mentalități  comuniste, sunt peste 5 milioane de români. Oamenii nu au venit în număr mare la vot din diferite cauze: distanțele foarte mari până la secțiile de votare (însă, de data asta, au posibilitatea de a alege candidații din țara unde trăiesc), pentru că secțiile de vot sunt doar în  anumite regiuni, mai puține, în comparație cu ultimele alegeri, dar și pentru că spațiile unde se votează sunt ocupate deoarece gazdele noastre votează în aceeași zi cu noi.

Dar, de data aceasta, e altfel! Miza este prea mare! Trebuie să mergem la vot pentru că  trebuie să votăm DA la Referendum, pentru starea de normalitate, o stare pe care ne-o dorim cu toții. Trebuie să mergem la vot pentru a le arăta celor care conduc astăzi această  țară că nu am uitat umilința din 10 august 2018, din Piața Victoriei, de la mitingul diasporei. Mergem la vot pe 26 mai și pentru a le demonstra guvernanților că nu suntem doar niște  căpșunari, așa cum spuneau cei de la PSD. Mergem la vot și pentru că ne-am adus aminte de acea dedicație muzicală făcută de baronul PSD, Bădălau. Mergem la vot pentru a le demonstra că soțiile, mamele, surorile sau fiicele noastre nu sunt ”curve sau prostituate”, așa cum spunea, pe Facebook, Cristian  Prescornițoiu, omul lui Marian Oprișan, la începutul lunii august 2018, înainte de mitingul diasporei. Ieșim la vot, noi, cei din diaspora, pentru că ne pasă de România și ne dorim să ne întoarcem acasă în  curând.

Pe 26 mai, vom avea 441 secții de votare în diaspora, cele mai  multe vor fi în Italia – 76, în Spania – 50 și în  Republica Moldova – 36. Aceasta este lista secțiilor de votare din afara  țării: https://votdiaspora.ro/#/home

Haideți la vot, fiecare vot  contează!” (Ovidiu Burdușa, consilier județean PNL Vrancea)

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC King News 24 SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.