Puterea ține în suspans opoziția în Consiliul Local Focșani

0

PNL a rămas fără un consilier în Consiliul Local Focșani după ce Instituția Prefectului a invalidat mandatul Irinei Anca Panaite-Maria. Aceasta fusese exclusă din PNL după ce votase alături de PSD, în ședința din luna iulie. Conform legii, dacă un consilier nu mai este membru al partidului pe lista căruia a fost ales, atunci își pierde de drept mandatul de consilier. Apoi, locul rămas liber în forul legislativ local este ocupat de supleantul de pe lista de candidați cu care partidul respectiv s-a prezentat la alegerile locale.
Instituția Prefectului Județul Vrancea a trimis săptămâna trecută la Primăria Focșani adresa prin care se invalidează mandatul consilierei ex-PNL Irina Anca Panaite-Maria. Următorul pas era să se întocmească un proiect de hotărâre pentru prima ședință ordinară a CL Focșani prin care să se valideze mandatul noului consilier liberal. ”Noi am trimis adresă către Primăria Focșani prin care informam cu privire la supleantul de pe lista noastră de candidați care să preia mandatul vacant. Secretarul municipiului ne-a spus că aparatul de specialitate va întocmi proiectul de hotărâre și că nu este niciun fel de problemă. Acum văd că nu e proiectul respectiv pe ordinea de zi. Nu înțeleg de ce se nu s-a întocmit acest proiect. Poate e vreo ambiție a cuiva să ne atace, să inflameze și mai mult relațiile dintre PSD și PNL, nu știu”, ne-a declarat președintele PNL Focșani, Nicu Tănase. Următorul pe lista de candidați PNL pentru Consiliul Local Focșani este Corneliu Dumitru Gheoca, 32 de ani, jurist și vicepreședinte al PNL Focșani.
Ar mai putea fi varianta introducerii pe ordinea de zi a proiectului respectiv la începutul ședinței, așa cum a procedat de multe ori primarul Cristi Misăilă, la alte ședințe, când a avut interes. Dacă nu, atunci liberalii mai au de așteptat cel puțin o lună, până la următoarea ședință ordinară a CL Focșani, pentru a-și reîntregi formula de consilieri locali. De remarcat că ordinea de zi a ședinței ordinare de marți, 26 septembrie, le-a fost trimisă consilierilor abia joi seară (21 septembrie), după ora 19.00, pentru a se încadra în termenul legal (legea spune că ordinea de zi a ședințelor ordinare se anunță cu 5 zile înainte de data ședinței). În schimb, pe site-ul Primăriei Focșani, ordinea de zi a fost publicată vineri dimineață (22 septembrie), dar trecută cu data de 20 septembrie, înaintea anunțului din ziua respectivă privind codul portocaliu de furtună.