PSD Vrancea acuză PNL că îl copiază: folosește instituțiile publice în interes de partid

0
274

Președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici, a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia critică PNL Vrancea pentru că a desfășurat o ședință de partid în sala mare a Consiliului Județean Vrancea. Ședința Comitetului Director Județean al PNL Vrancea, unde s-a prezentat moțiunea lui Ludovic Orban, a avut loc duminică după-amiază, în sala CJ Vrancea. ”PNL a confiscat sediul Consiliului Județean Vrancea și îl transformă în sediu de partid. Poate nu au bani să închirieze o sală și se folosesc de bunul public al vrâncenilor pentru campania lor internă. Ați chemat angajații Consiliului Județean Vrancea, duminica, în zi liberă, ca să vă servească interesele de partid și să stea la dispoziția camarilei PNL. Domnule președinte Toma Cătălin, iați rugat să vă ajute sau iați amenințat? Care este temeiul legal prin care ați putut folosi un bun public în interesul dumneavoastră de partid? (…) Aveți cumva lista celor peste 60 de participanți și dovada că TOȚI sunt vaccinați? Sau și asta este doar pentru ceilalți români pe care îi hăituiți cu angajații DSP la fiecare eveniment. Urmează probabil ca toate clădirile emblematice și de patrimoniu ale județului Vrancea să fie confiscate politic de PNL și de acoliții acestora. NICIODATĂ în mandatele trecute, niciun lider al PSD Vrancea nu șia permis să desconsidere întratât o instituție precum Consiliul Județean Vrancea și să îl folosească pentru ședințe de partid, chiar dacă la acestea participau liderii politici. Noi le înțelegem frustrarea și faptul că vor să iasă bine în ochii șefilor dar asta chiar depășește orice limită a bunului simț și arată o desconsiderare totală a vrâncenilor și a clădirilor de patrimoniu ale județului. Folosirea bunurilor publice în scop privat, pentru că ședința de partid este un eveniment privat, reprezintă un abuz de putere și o încălcare gravă a legii. Așteptăm ca instituțiile statului să își aducă aminte de sintagma foloase necuvenite și să trateze cu aceiași acuratețe arhicunoscută și acestă speță.”, transmite președintele interimar al PSD Vrancea.

Deputatul Nicușor Halici a uitat, se pare, că fostul său șef de partid și președinte timp de mulți ani al Consiliului Județean Vrancea a folosit în aceeași manieră sediul administrației județene. Totul din CJ Vrancea era la dispoziția lui Marian Oprișan și a PSD Vrancea. Poate că unii au uitat sau nu vor să-și amintească… Oricum, în afara deputatului Halici, nu știm să fie prea mulți pesediști vrânceni care să se arate așa de deranjați de ședința PNL de la CJV. Că alt partid folosește metode similare, asta e politica mioritică.

PS – Organizația PSD Vrancea funcționează de mulți ani într-un imobil al Consiliului Județean. Imediat după alegerile din anul 2000, sediul a fost reparat, modernizat și dotat cu fonduri publice, nu din banii PSD. Iar chiriile plătite de partid și de parlamentari sunt modice.