PSD trimite copiii din Urechești pe jos la școală

0
561
Zeci de copii din comuna Urechești sunt nevoiți să meargă pe jos la școală, câțiva km în fiecare zi. Autoritățile județene nu au repartizat comunei niciun microbuz școlar deși Primăria a trimis mai multe adrese prin care solicita un asemenea mijloc de transport pentru copii. Anul trecut s-au repartizat peste 50 de microbuze școlare, în majoritate primăriilor conduse de edili PSD. Pe lista de priorități nu s-a regăsit și comuna Urechești, condusă de un primar PNL, care a criticat în dese rânduri atitudinea administrației județene și a lui Marian Oprișan personal față de problemele din această comunitate. Sunt comune care au la dispoziție chiar mai multe microbuze școlare iar unul a ajuns și la Focșani, deși Primăria nu-l utilizează. Mult timp, microbuzul școlar repartizat Focșaniului a stat în parcarea primăriei și nici acum nu a primit vreo întrebuințare. ”Nu este normal ce se întâmplă. Sunt copii care merg 3-4 km în fiecare zi, prin zăpadă, viscol, ger, ploaie. Unii sunt aproape de pădure alții trebuie să traverseze drumul național 2 și este periculos. Suntem o comună discriminată”, susține viceprimarul comunei Urechești, Nicușor Lupu Leica.
2Părinții sunt revoltați. De teamă să nu pățească ceva, ei își însoțesc copiii până la școală sau până la un microbuz privat care face traseul Focșani-Urechești. ”Mă deranjează că stau în frig, sunt mici, le îngheață piciorușele, câteodată nu mai vor să iasă din casă”, spune o mamă care vine cu copilul în fiecare dimineață până la stația de microbuz. ”Primarul nu e cu cine trebuie, ăsta e adevărul. S-au dat microbuze peste tot numai la noi nu”, recunoaște un părinte. ”Cei de la Ciorani fac o oră pe jos până la școală. E treaba cu politicul, că primarul nu e cu PSD și de aceea nu se face nimic pentru comuna noastră”, spune un alt sătean. Copiii susțin că s-au obișnuit cu situația. ”Mergem și 4 km pe jos, ne trezim mai devreme. Ne-am obișnuit dar ne-ar prinde bine un microbuz care să ne ducă în fiecare zi la școală și, apoi, acasă. Câteodată mai întârziem la prima oră dar profesorii ne înțeleg pentru că știu situația”, spun copiii.
3Nu este singurul caz în care autoritățile locale se plâng de modul în care sunt tratați de administrația județeană, toate pornind de la apartenența politică a primarului comunei Urechești. Nistor Bratosin este primar din partea PNL și a avut o serie de opinii critice la adresa PSD, a lui Marian Oprișan și a administrației județene conduse de atâția ani de către PSD. O altă situație gravă cu care se confruntă locuitorii din Urechești (dar nu numai localnicii) o reprezintă starea dezastruoasă a drumului județean 205B, care traversează comuna. Primăria a făcut numeroase solicitări către administratorul drumului, în speță Consiliul Județean Vrancea, pentru a repara acest drum, însă fără niciun rezultat.