PSD: Electrica nu poate opri furnizarea energiei electrice în Focșani pentru că ne aflăm în stare de alertă

0
1071

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, susține că majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local se face vinovată de blocajul actual al administrației locale. Bugetul local a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în urma acțiunii sindicatului salariaților din Primăria Focșani ”Sintax 2010”. Cauza va fi judecată, cu apel, la Curtea de Apel Galați, pe 21 iulie, dar, până atunci, activitatea Primăriei Focșani și a instituțiilor subordonate este blocată. Nici salariile nu s-au putut achita, dar angajații nu au mai ieșit în stradă din moment ce nu și-au luat lefurile chiar din cauza acțiunii lor în instanță.

Astăzi, Cristi Misăilă a susținut o conferință de presă la sediul PSD Vrancea, alături de consilieri locali PSD și de președintele interimar al PSD Vrancea Nicușor Halici. Primarul a declarat că nu poate semna niciun fel de document sau contract pentru furnizarea energiei electrice în Focșani (așa cum solicită consilierii PNL Focșani) tocmai din cauza blocajului în care se află bugetul local. ”Eu nu vreau să încalc legea și niciun angajat al Primăriei Focșani nu vrea să încalce legea.”, a precizat primarul Cristi Misăilă. Potrivit reprezentanților PSD, oricum compania Electrica nu poate opri furnizarea energiei electrice în Focșani, chiar dacă a expirat contractul, pentru că ne aflăm în stare de alertă. Potrivit primarului Cristi Misăilă, blocarea bugetului în instanță are consecințe negative asupra tuturor activităților administrației locale: asistență socială, achitarea drepturilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora, gospodărirea orașului (întreținere spații verzi, dezinsecție, deratizare a domeniului public, salubritate stradală, ecarisaj, asigurarea iluminatului public etc), continuarea investițiilor etc. Atât Cristi Misăilă cât și aleșii PSD susțin varianta abrogării Hotărârii CL Focșani nr. 101/10 mai 2021 prin care s-a adoptat bugetul pe anul în curs și votarea proiectului propus chiar de primar.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentSistemul informatic al RAR, indisponibil sâmbătă după-amiază
Articolul următorAdulții sună abuziv la 112, mai mult decât copiii