PSD critică, din nou, românii din diaspora/ Ovidiu Burdușa: peste trei miliarde euro din diaspora, în 2020, pentru familiile și economia din România

0
1423

Deputatul PSD Ionel Floroiu i-a criticat pe românii din străinătate în cadrul unei ședințe a Comisiei de administrație din Camera Deputaților. Declarațiile sale la adresa românilor care muncesc în afara țării au fost făcute în timpul discuțiilor privind asigurarea unei reprezentări mai importante în Parlamentul României a românilor din diaspora. ”Unii nici nu mai știu dacă sunt români sau nu sunt, care locuiesc de zeci de ani (…) Ei nu au nicio contribuție la evolutia statului român. Nu mai au pe nimeni în România. Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani. Nu aduc niciun aport la dezvoltarea socială, economică și politică a acestei țări. (…)Îmi pare rău, dacă din 700 de mii se trimite la vot 20 de mii, ce reprezentare să le dăm din partea românilor? Am auzit chestiunea asta cu diaspora, că investește în România, că aduce miliarde, zeci de miliarde. Practic, ce trimite, 200-300 de euro la cei rămași prin țară, care reprezintă 0,01% din Produsul Intern Brut al României. Sunt foarte puțini care vin investitori puternici, care aduc un capital serios în România. Dacă îmi spuneți de 4 milioane de muncitori în construcții, turiști în Europa.”, a declarat deputatul PSD Ionel Floroiu.

Declarația acestuia a stârnit reacții din partea politicienilor și a românilor din diaspora. Fostul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, pănceanul Ovidiu Burdușa, a criticat declarația deputatului PSD. ”Aportul Diasporei românești asupra economiei naționale este desconsiderat, din nou, de unii parlamentari PSD. Pe 29 martie 2022, în Comisia de Administrație a Camerei Deputaților, unde se discuta o propunere legislativă pentru o reprezentare parlamentară a Diasporei mai importantă, deputatul PSD Ionel Floroiu nu s-a putut abține să nu spună neadevăruri și să minimalizeze ajutorul pe care românii din afara granițelor îl acordă familiilor din România și, în definitiv, economiei. Îi atrag atenția parlamentarului PSD și îi transmit să citească datele Eurostat privind remiterile de bani în statele Uniunii Europene. Deloc surprinzător, România se află pe primul loc în clasamentul economiilor în care au intrat bani prin transferuri personale, în anul 2020. Suma banilor trimiși în țară este un record pentru Uniunea Europeană, adică în România au intrat 3,4 miliarde euro. Cu alte cuvinte peste trei miliarde euro din diaspora pentru familiile și economia din România. După intervenția nefericită a lui Floroiu, gândul meu se îndreaptă către domnul Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul DRP, coleg de partid cu domnul deputat Ionel Floroiu. Domnule secretar de stat, avem nevoie de intervenția dvs. Sunteți de acord cu aceste afirmații? În altă ordine de idei, reamintesc că diaspora are nevoie de o reprezentare electorală mult mai mare: nu ar fi rău să avem reprezentare egală cu cel mai mare județ din România, Iași, adică 12 deputați și 6 senatori. Și, de asemenea, ar trebui stabilit un colegiu separat pe Republica Moldova, cu 1 senator și 2 deputați. Acum, avem 6 parlamentari de diaspora, insuficienți pentru a reprezenta o populație de peste 6 milioane de români în străinătate.”, susține Ovidiu Burdușa, fost consilier județean PNL Vrancea, antreprenor în capitala Italiei.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentAvansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea
Articolul următorFOTO Sărbătoare la Brigada 282 Blindată ”Unirea Principatelor”