AcasăActualitateProteste și greva foamei în serviciile de ambulanță din țară

Proteste și greva foamei în serviciile de ambulanță din țară

Blocul Național Sindical informează că membri de sindicat ai Federației Ambulanța, federație afiliată la BNS, aflați în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.
Protestul lor este unul de susținere pentru cei cinci lideri de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei începând de ieri-seară, 20 noiembrie 2023. Aceștia sunt:
Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”din România
Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila
Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea
Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt
La rândul ei, Federația Sănătatea a emis un comunicat de presă.
”Protestele și greva foamei au loc în serviciile de ambulanță ca urmare a nerecunoașterii condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.
Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.
Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă.
Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante.
Decidenții politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele și cu impact major asupra vieții românilor”. (Sursa: Federația Sănătatea)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu