sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăActualitateProtest spontan al angajaților AJPIS Vrancea

Protest spontan al angajaților AJPIS Vrancea

Angajații din structurile județene ale Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială au oprit, astăzi, lucrul, timp de câteva zeci de minute. Ei sunt nemulțumiți de propunerile Guvernului privind tăierea posturilor și comasarea unor instituții din subordinea Ministerului Muncii. Un astfel de protest spontan a avut loc și la AJPIS Vrancea.

Angajații nemulțumiți au mai multe revendicări: menținerea locurilor de muncă pentru angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii; ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp; negocieri transparente pe proiectul noii legii a salarizării; alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităților și oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituțiile din Ministerul Muncii ș.a. Salariații susțin că Agenția de Plăți este necesar să funcționeze în continuare ca entitate juridică independentă de alte
instituții sau autorități din cadrul Ministerului Muncii. ”Motivele pentru care Agențiile pentru Plăți trebuie să funcționeze în continuare ca entitate juridică independentă de alte instituții sau autorități din cadrul Ministerului Muncii fără partea de inspecție socială sunt dintre cele mai diverse. Printre acestea se numără faptul că AJPIS a ajuns la performanța de a avea un grad de prevenție a erorii și fraudei sub 0,5% și costuri efective (buget propriu) sub 0.30% din total buget gestionat ceea ce a determinat Banca Mondială și Curtea de Conturi a României să o declare ca fiind cea mai eficientă și performantă Agenție de plăți din țară. Mai mult decât atât, instituția a implementat deja de peste 3 ani prevederile Legii 9/2023, în sensul în care în peste 50% din agenții se lucrează în proporție de 90% pe mail, fără dosar cu șină și fără documente pe suport hârtie, cu semnătură electronică, transmitere de documente online și arhivare electronică. De asemenea, sunt pionierii din administrația publică utilizând de mai bine de 3 ani ROBOȚI (UiPath România) pentru procesarea unor cereri transmise atât de UAT-uri, cât și de beneficiari prin intermediul unor platforme guvernamentale sau a unora dezvoltate la nivelul Agenției. La nivel național, Agenția de Plăți mai are în derulare proiecte europene, unul dintre acestea fiind crearea la nivelul ANPIS a unui call center național pentru sustenabilitatea căruia este nevoie de suplimentarea cu peste 70 de posturi contractuale, acest proiect fiind unul foarte util și eficient în relaționarea cu cei peste 15 milioane de beneficiari cărora li se adresează.”, au explicat salariații AJPIS Vrancea.

Aceștia atrag atenţia că, în zilele următoare, ar putea ajunge să blocheze activitatea instituţiei şi să sisteze plăţile către beneficiari, dacă nu sunt luați în seamă de guvernanți. ”Nu pedepsiți funcționarii responsabili și dedicați care au făcut posibil ca Agenția să stabilească drepturi și să efectueze plăți fără nicio zi de întârziere, indiferent de situație, care au stat la serviciu în detrimentul familiei, dovadă fiind numărul mare de ore suplimentare acumulate!”, le transmit guvernanților angajații AJPIS Vrancea.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu