Propuneri oficiale ale CNSU: starea de alertă, prelungită din 8 ianuarie/ măștile textile-interzise

0
762

CNSU va propune Guvernului adoptarea de noi restricții, printre cele mai importante numărându-se obligativitatea de a purta măști chirurgicale sau FFP2. De asemenea, baza de calcul pentru incidență scade de la 1,5/1000 de locuitori la 1/1000 de locuitori. Hotărârea CNSU face referire la mai multe aspecte: accesul în localurile publice, competițiile sportive, spectacolele, manifestările publice etc. Programul de funcționare rămâne 5:00-22:00 pentru unitățile comerciale și restaurante.

– Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne.

– Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-22,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, repartizarea acestora pe întreaga suprafață a arenei, asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între persoane și purtarea măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

– Se propune menținerea posibilității izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat în condițiile stabilite prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență /ordin al ministrului sănătății.

Hotărârea nr. 1/05.01.2022 a CNSU este AICI.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPSD Vrancea ar putea părăsi sediul din Focșani, pe care îl folosește de peste 25 de ani
Articolul următorProiect pentru cultivatorii de usturoi: ajutor de minimis de 3.000 euro/hectar