Programul manifestărilor județene dedicate Zilei Culturii Naționale

0
129

Cu prilejul celor 172  de ani de la nașterea Poetului Mihai Eminescu și al Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a inițiat și va organiza o serie de activități cultural – educative, desfășurate sub egida Consiliului Județean Vrancea, în parteneriat cu instituțiile de cultură județene, Centrul Cultural Vrancea și Muzeul Vrancei, precum și cu sprijinul unor instituții de învățământ din Focșani și al Universității București, Filiala Focșani.

12 ianuarie 2022 – ora 11.00, la Sala de lectură „Ion Diaconu” – Lansarea volumului colectiv „Priviri înserate”editat în premieră, de Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Vrancea

13 ianuarie 2022 – ora 11.00, la Biroul pentru Copii și Tineret „Oana-Diana Renea”: „Mihai Eminescu și patriotismul” – activitate desfășurată împreună cu elevii clasei a IV-a D, coord. de prof. înv. primar Stănculețu Bianca, Școala „Ștefan cel Mare” Focșani

13 ianuarie 2022 – ora 14.00 – la Sala de lectură „Ion Diaconu” – Activitate organizată de Centrul de Tineret Focșani, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Vrancea, în cadrul proiectului dedicat Zilei lui Mihai Eminescu, activitate coordonată de Adrian Matei și Orania Zdrincu

14 ianuarie 2022 – ora 11.00 – Universitatea București, Filiala Focșani – Activitate organizată de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei și Centrul Cultural Vrancea, cu următoarea desfășurare:

-Cuvântul de salut al managerului Bibliotecii Județene Vrancea / Alocuțiuni ale invitaților

-Lansarea Temei anului 2022 pentru bibliotecile publice din județul Vrancea: „Anul Partenerilor și Colaboratorilor Bibliotecii”

-Inaugurarea „Raftului de Onoare” – care să găzduiască cărți curente donate, rare sau bibliofile.

-Prezentarea volumului „Poezii” de Mihai Eminescu, 2021, tradus pentru prima dată în limba azeră, sub coordonarea E.S. Domnul Vasile Soare, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Azerbaidjan.

-Intermezzo eminescian: Melania Stroia – soprană, expert la Centrul Cultural Vrancea.

-Prezentarea d-nului Ionuț Iliescu, muzeograf la Muzeul Vrancei, intitulată „Mihai Eminescu și unul dintre intelectualii focșăneni ai vremii”.

-Recital de poezie susținut de elevii Școlii Populare de Artă, coordonați de prof. Bogdan Trifan, acompaniați la vioară de prof. Ivan Dumitru.

-„Raftul de Onoare” – prezentare a donațiilor de carte despre istoria diplomației româno-chineze primite de bibliotecă, prin amabilitatea prof. univ. dr. Anna Eva Budura, sinolog de recunoaștere internațională.

Prezentarea expoziției de carte bibliofilă „Mihai Eminescu”.

-Lansarea unor noi servicii de bibliotecă pentru comunitatea vrânceană:

  • „Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu” – jocuri provenite de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz: proiect volant, cu participare internațională, care constă în aducerea la Biblioteca Județeană Vrancea a unui număr de 188 jocuri, din diferite domenii, care vor fi distribuite și utilizate pe tot teritoriul județului Vrancea.
  • BookStation – organizare de activități de petrecere activă a timpului liber pentru elevii navetiști.

17 ianuarie 2022 – ora 11.00, la Sala de lectură „Ion Diaconu”: „Poveste despre Mihai Eminescu” – activitate desfășurată împreună cu elevii clasei I D, coord. de prof. înv. primar Carmen Neață, Școala „Ion Basgan” Focșani. (sursa: Biblioteca Județeană Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!