Programul manifestărilor din Focșani, de Ziua Unirii Principatelor Române

0
632
Autoritățile locale și județene au pregătit mai multe manifestări pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. Acestea se vor desfășura în format restrâns, cu număr mic de participanți și cu respectarea măsurilor de protecție. Primul eveniment va avea loc astăzi, la Sala Balada: de la ora 17.00 va începe spectacolul artistic ”Uniți în cuget și-n simțiri”, organizat de Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” și Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia”.
Mâine, manifestările oficiale încep la ora 12:45, în Piața Unirii, cu un mini-recital de cântece patriotice în interpretarea Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” și a cântăreței de muzică populară Maria Murgoci. Urmează ceremonialul oficial, cu participarea reprezentanților administrației locale și județene, invitați, militari. Este posibil ca printre invitați să se numere și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. La ora 14:00, va avea loc festivitatea de inaugurare a sediului renovat al fostei Prefecturi Putna, ce va găzdui, cel mai probabil, facultăți ale universităților din Iași și București.
Ziua de mâine se va încheia la Sala Balada: de la ora 18.00 va avea loc premierea a 20 de cupluri de aur din Focșani (familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie), iar de la ora 18:30 va începe tradiționalul concert susținut de Orchestra de Cameră ”UNIREA” a Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”.