marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateProblemele create de fenomenele meteo din ultimele două zile au fost remediate...

Problemele create de fenomenele meteo din ultimele două zile au fost remediate aproape în totalitate. Mai sunt circa 600 de consumatori vrânceni fără energie electrică

În urma avertizării meteorologice de cod portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 18/11/2023 – 19/11/2023, vizând intensificări susținute ale vântului, viscol, precipitații mixte și abundente, avertizări hidrologice emise de Administrația Națională „Apele Române” pentru intervalul 18/11/2023 – 19/11/2023, vizând scurgeri importante pe versanți torenți și pârâuri, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creștere de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, s-a dispus înștiințarea tuturor comitetelor pentru situații de urgență și s-a instituit serviciul de permanență cu personal instruit la nivelul primăriilor, pe toată perioada de manifestare a atenționărilor meteorologice și monitorizarea cu maximă atenție a fenomenelor meteo, toate acestea pentru a putea interveni în timp util la apariția unor eventuale situații de urgență.

În urma fenomenelor meteorologice nefavorabile au fost raportate următoarele evenimente:

– 21 de localități afectate, aparținătoare a 14 unități administrativ teritoriale.

– au fost afectate un număr de 102 puncte de transformare și au rămas fără energie electrică 21 de localități însumând 8244 consumatori.

– 6 copaci căzuți pe carosabil.

A fost operaționalizată grupa operativă precum și Centrul Județean de Coordonare și Conducerea intervenției pe toată perioada codului meteo  18/11/2023 ora 14:00 – 19/11/2023 ora 10:00 și au intervenit următoarele forțe și mijloace:

EFECTIVE – MAI cu număr total de 92 de efective dintre care IPJ- 67 și ISU -25 / SVSU -8 / alte structuri – 22.

MIJLOACE – MAI cu număr total de 43 de mijloace dintre care IGPR 35 și IGSU 8 / SVSU -4 / alte structuri – 11.

Secția de Drumuri Naționale Focșani, a intervenit pe toată rețeaua de drumuri naționale din județul Vrancea cu lungime de 480 de km. S-a intervenit cu precădere pe următoarele segmente de drum național: DN 2N – Dumitrești – Jitia / – DN 2M – Andreiașu – Mera / – DN 2R – Jitia – Vintileasca / – DN 2L – Soveja / – DN 11A- Adjud – Podul Turcului. Pentru aceste intervenții au fost alocate un număr de 35 de utilaje: 21 autobasculante cu lamă, 8 Unimog-uri, 6 încărcătoare frontale.

Pe rețeaua de drumuri județene, s-a acționat la îndepărtarea stratului de zăpadă cu utilaje cu lamă și material antiderapant, astfel: DJ205R pe tronsonul cuprins intre DN2-Cotesti-Poiana Cristei,  DJ203H pe tronsonul Dumitresti-limita cu județul Buzău, DJ202E pe tronsonul cuprins intre DN2-Tâmboiești-Bordești De la baza Adjud si Vidra s-a intervenit cu utilaje cu lamă și material antiderapant la combaterea poleiului pe următoarele sectoare de drum județean: DJ204E , DJ119C Ruginesti, DJ252, DJ205D, DJ205M Nistoresti, DJ205E Vizantea. În acest moment, toate sectoarele de drum din județ sunt curățate și deschise circulației publice. Nu se înregistrează alte fenomene meteorologice deosebite ce ar putea îngreuna circulația pe drumurile din județul Vrancea.

În baza ultimului raport primit de la SC Distribuție Energie Electrică România Sucursala Vrancea, se lucrează intens la remedierea liniilor de Medie Tensiune din zonele Prahuda ce alimentează cca 600 de consumatori și Măgura Odobeștiului cu 2 consumatori. Toate celelalte defecțiuni sau probleme de alimentare cu energie electrică generate de evenimentele meteorologice au fost remediate. (sursa: Instituția Prefectului Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu