Primarul și viceprimarul Focșaniului s-au ”războit” în declarații până spre seară

0
789

Zi foarte tensionată, astăzi, în administrația focșăneană. Decizia Curții de Apel Galați de a da un nou termen la recursul consilierilor locali cu privire la pronunțarea instanței focșănene de suspendare a hotărârii prin care s-a adoptat bugetul local, din 10 mai, a provocat noi dispute în planul politicii locale. Magistrații gălățeni au stabilit ca nou termen de judecată data de 26 iulie, după ce avocatul sindicatului ”Sintax 2010” și primarul Cristi Misăilă au depus noi documente. Astfel, bugetul și, implicit, activitatea administrației focșănene rămân blocate. Aceasta înseamnă că tot nu se pot achita salariile angajaților și indemnizațiile asistenților personali și însoțitorilor persoanelor cu dizabilități. Primarul a convocat o ședință de îndată a Consiliului Local și a pus pe ordinea de zi proiectul de buget inițiat de el și de aparatul de specialitate. Ședința s-a încheiat repede, fără să se ia vreo hotărâre.

După această ședință, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a explicat situația și l-a acuzat, din nou, pe primar de jocuri politicianiste, pe spatele angajaților și al persoanelor aflate în suferință.   ”Primarul și sindicatul au făcut în așa fel încât să mai tragă de timp și să amâne procesul pe 26 iulie. Sindicatul a depus excepții, una fiind nulitatea recursului, iar primarul a depus o întâmpinare. (…) Primarul a ajuns să se urce pe problemele de sănătate ale oamenilor și năpasta acestor oameni, este jignitor și incalificabil. Eu reprezint Consiliul Local în calitate de președinte de ședință, conform Hotărârii Consiliului Local din 26 noiembrie 2020, care prevede că președintele de ședință reprezintă Consiliul Local, inclusiv în instanță.”, a precizat viceprimarul Ana Maria Dimitriu. Ea susține că a stat de vorbă cu asistenții personali și însoțitorii persoanelor cu dizabilități și le-a explicat situația. ”Eu comunic cu aceste persoane, le-am spus și astăzi că pe 26 iulie se va judeca recursul la Curtea de Apel Galați și nu peste o lună, două sau la toamnă, așa cum le spune primarul.”, a mai spus viceprimarul Dimitriu.

De cealaltă parte, și primarul Cristi Misăilă continuă acuzațiile la adresa consilierilor PNL-USR-PLUS și a viceprimarului liberal. Primarul insistă cu abrogarea hotărârii CL Focșani din 10 mai și adoptarea unui nou buget, pe care el l-a depus la Consiliul Local. ”Bugetul Municipiului Focșani rămâne blocat, iar majoritatea din Consiliul Local Focșani refuză orice soluție venită din partea primarului pentru că așa au primit ordin pe unitate! În condițiile în care legalitatea hotărârii de adoptare a bugetului Municipiului Focșani este încă discutată în instanță, cu șanse minime de a se finaliza curând, Consiliul Local Focșani trebuie să găsească modalitatea optimă de a aduce liniștea în administrația Focșaniului și de a limita prejudiciile de orice fel cauzate de adoptarea unui buget nefuncțional. (…) Astăzi, am cerut din nou, pentru binele focșănenilor, adoptarea unui buget funcțional și legal, care să permită funcționarea administrației, plata obligațiilor legale și dezvoltarea orașului! Nu aș putea spune că m-a surprins foarte mult refuzul majorității din Consiliul Local Focșani de a oferi o soluție care să respecte legalitatea, obiectivitatea, imparțialitatea și să răspundă în același timp și interesului public cu prioritate față de interesul politic, dar recunosc faptul că sunt profund dezgustat de disprețul, sfidarea și superioritatea pe care aleșii locali majoritari o manifestă față de comunitatea care i-a adus în funcții!”, a transmis primarul prin intermediul unui comunicat de presă.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentVIDEO O creangă s-a rupt și a căzut pe o mașină, în Cartierul ANL din Focșani
Articolul următorUrșii agresivi pot fi omorâți. A fost inițiată, deja, o petiție pentru o stopa ordonanța de urgență