Primarul și aleșii locali din Milcovul se ceartă pe bugetul comunei

0
166

Mihai Neață, primarul PSD al comunei Milcovul și aleșii locali PNL se au ca șoarecele cu pisica de multă vreme. Un nou conflict a apărut în ultima săptămână. Mărul discordiei de această dată este neaprobarea bugetului comunei pe anul 2016. Deși au fost convocate două ședințe de consiliu local în acest scop, bugetul nu a trecut la vot, spre disperarea edilului, care spune că se poate ajunge la blocarea conturilor primăriei. “În inconștiența lor nu realizează că de fapt îngreunează bunul mers al comunei. Comuna Milcovul a ajuns bătaia de joc a unui grup politic care nu urmărește decât interesul de partid și nu interesele comunei”, se plânge pe Facebook primarul Mihai Neață.

La rândul lor, consilierii liberali pun în cârca primarului faptul că bugetul nu a fost aprobat, spunând că PSD are majoritate în consiliul local, cu șapte aleși, spre deosebire de PNL, care are șase consilieri locali.

“În primul rând, Partidul Social Democrat are în Consiliul Local Milcovul șapte consilieri, și anume: Chirilă Ivan, Ștefan Marian, Popescu Maricel, Ștefan Nicolaie, Teodorescu Ion, Ștefan Culai și Voinea Neculai. Acest lucru înseamnă că PSD, implicit domnul primar, deține majoritatea în cadrul Consiliului Local. Adevăratul motiv pentru care acest buget nu a trecut este modul în care a fost întocmit, fără să se țină cont de prevederile legale, fără prezentarea structurii bugetului pe cele două secțiuni (dezvoltare și funcționare) și fără prezentarea detaliată a unor articole ce cuprind sume importante și nejustificate. Într-adevăr, s-au purtat discuții la Direcția de Finanțe și în urma acestora am ajuns la concluzia că suma de 552.900 lei, adică 16% din bugetul total, nu este justificată, iar bugetul nu poate fi aprobat “în mod global” așa cum ne-a recomandat doamna secretar Mălureanu. Tocmai pentru că am depus un jurământ nu vom precupeți nici un efort pentru a ne asigura că banii milcovenilor vor fi cheltuiți in folosul comunității”, se arată într-un comunicat de presă semnat de toți cei șase aleși PNL.