Primarul PSD Mihai Neață vrea cu orice preț să dărâme Căminul Cultural din Milcovul. Liberalii propun ca banii să fie folosiți pentru racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale

0
22
Primarul PSD al comunei Milcovul a propus (iar consilierii PSD și sateliții lor au aprobat) alocarea sumei de 120.000 lei (adică 1,2 miliarde lei vechi) pentru dărâmarea Căminului Cultural din centrul localității. Căminul Cultural este un imobil cu care milcovenii se mândresc, având și o istorie aparte. Este o construcție specială, proiectată de marele arhitect Ion Mincu, ce a aparținut familiei de boieri Robescu. Această familie a ridicat în apropiere și o biserică. Sub Căminul Cultural este un beci foarte mare, iar localnicii susțin că între biserică și acest imobil ar exista un tunel subteran de legătură.
Singurii care s-au opus, în ședința Consiliului Local Milcovul, demolării Căminului Cultural au fost liberalii. Consilierii PNL susțin că administrația locală ar trebui să aibă alte priorități care să ducă la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din comună. Liberalii au propus ca banii direcționați pentru demolarea căminului să fie folosiți pentru proiectul de alimentare cu gaze naturale a locuitorilor comunei Milcovul. Lemnele se găsesc din ce în ce mai greu, prețul lemnelor de foc a crescut foarte mult, iar gazele naturale reprezintă o soluție mai bună, eficientă și ecologică. Mai mult, Primăria poate ridica un Cămin Cultural nou, într-un spațiu liber, aflat la dispoziția administrației locale, tot în centrul comunei. ”La dezbaterea bugetului pe anul în curs, eu am venit cu un amendament ca acești bani (adică 1,2 miliarde de lei vechi) să meargă la aducțiunea de gaze în comuna Milcovul. Eu cred că putem să luăm acești bani și să-i trecem la proiectul de aducțiune de gaze și Căminul Cultural să-l facem lângă”, a susținut, în ședința Consiliului Local Milcovul, Maricel Lazăr, consilier local și președinte al organizației PNL Milcovul. Totodată, liberalii au propus consultarea cetățenilor cu privire la prioritățile de investiții. ”Aș vrea să convocați o adunare populară, cât mai repede, și să vedem ce spune și populația comunei Milcovul: ce vrea comuna Milcovul – să dărâmăm actualul Cămin Cultural sau să le aducem gaze? Sunt deja comune în Vrancea, precum Răstoaca, care au bugetat studiul de fezabilitate pentru aducțiunea de gaze”, a mai declarat consilierul liberal Maricel Lazăr. Aceste aspecte vor fi reglementate de o viitoare administrație locală liberală. Până atunci, milcovenii sunt îndemnați să voteze, pe 26 mai, candidații PNL pentru Parlamentul European.

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC King News 24 SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.