Primarul Misăilă schimbă tradiția și spune că Festivalul „Florentin Delmar” se va face în decembrie

0
93
?????????????

După ce presa a relatat că Primăria Focșani a lăsat fără finanțare tradiționalul Festival de Muzică Ușoară ”Florentin Delmar”, lucru care a atras inclusiv indignarea compozitorului Horia Moculescu, președinte al juriului de 43 de ani, neîntrerupți, primarul Cristi Misăilă a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă. Edilul se apără și dă vina pe directorul Ateneului Popular, pe care a reușit de curând să-l detroneze din funcție, spunând că a avansat ideea unei mutări a festivalului din luna noiembrie în luna decembrie. „O dată pentru că știm cu toții proiecția bugetară de la începutul anului și a doua pentru că am dorit ca acest festival de renume să se desfășoare în rând cu celelalte manifestări dedicate în luna decembrie sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Și de fiecare dată când am avut discuții pe acest subiect, am oferit personal garanții directorului Ateneului în ceea ce privește finanțarea festivalului pentru luna decembrie, rugându-l totodată să demareze toate procedurile pentru organizarea în această perioadă și nu în noiembrie, așa cum era de regulă”, spune primarul în comunicat, fără să menționeze cum s-au concretizat aceste discuții.

Mai mult decât atât, Misăilă susține că nu a primit nicio scrisoare de la Horia Moculescu, deși compozitorul ne-a menționat că a trimis depeșa pe data de 1 noiembrie, pe mail-ul personal al edilului, cel indicat pe pagina sa publică. „Cât despre maestrul Horia Moculescu, pentru care am un deosebit respect și o imensă apreciere, doresc să transmit în mod public faptul că nu am primit nicio scrisoare din partea domniei sale, iar dacă această scrisoare a fost cumva transmisă la Ateneu, solicit să-mi fie de urgență redirecționată. Cu scrisoare sau fără, vreau să transmit Președintelui Juriului, celebrul compozitor și producător muzical îndrăgit de noi toți, Horia Moculescu, că Festivalul de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar” va avea loc și în acest an, drept pentru care îl așteptăm și îl invităm să ne onoreze, ca de obicei, cu prezența domniei sale”, mai arată primarul în comunicat, la fel, fără să spună care sunt zilele din decembrie la care s-a gândit pentru organizarea Festivalului Delmar.

La rândul său, directorul încă în funcție al Ateneului Popular din Focșani, Valentin Gheorghiță, spune că agreează această propunere, cu condiția să se realizeze cât mai repede o alocare de bani. „Mă bucur că în cele din urmă s-a luat o decizie. Noi la ora aceasta avem doar acel buget aprobat de la începutul anului, de 25.000 de lei. Am vorbit și cu maestrul Moculescu și dânsul este de acord să se organizeze Festivalul în zilele de 6 și 7 decembrie, singurele disponibile din calendarul cultural al lunii decembrie. Pentru asta este nevoie ca cel târziu săptămâna viitoare să se facă o alocare de sume suplimentare”, ne-a declarat Valentin Gheorghiță.