Primarul Misăilă explică de ce a retras atribuțiile viceprimarilor, după doar două săptămâni: ”Nu au experiență administrativă”

0
1344
Joaca de-a șoarecele și pisica de la nivelul administrației municipiului Focșani, dintre primarul Cristi Misăilă (PSD) și majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani, a ajuns la o nouă etapă. După cum ați citit pe Vrancea24, primarul a dat două dispoziții prin care a retras mare parte din atribuțiile viceprimarilor Ana Maria Dimitriu (PNL) și Alexandra Tătaru (USR). Decizia primarului vine după două săptămâni de la dispozițiile privind delegarea de atribuții celor doi viceprimari, aleși la sfârșitul lunii ianuarie în aceste funcții. Dispozițiile de retragere a atribuțiilor nu au fost însoțite de motivații, însă primarul și-a explicat decizia pe pagina sa de Facebook.
”Date fiind dificultățile constatate în desfășurarea activităților curente delegate viceprimarilor Ana Maria Dimitriu și Alexandra Tătaru, începând cu data de 1 aprilie 2021, o parte din aceste activități a trecut în coordonarea directă a Primarului Municipiului Focșani. Astfel, viceprimarului Dimitriu i-au fost retrase atribuțiile delegate cu privire la activitatea de administrare fond locativ, coordonarea Serviciului de Evidență a Persoanelor și calitatea de ofițer de stare civilă, iar viceprimarului Tătaru i-au fost retrase atribuțiile privind coordonarea instituțiilor de cultură și a Poliției Locale, precum și calitatea de ofițer de stare civilă. Decizia de diminuare a atribuțiilor delegate s-a fundamentat pe faptul că viceprimarii au dovedit că nu au experiența administrativă necesară pentru a răspunde în mod eficient la volumul mare de activități delegate, urmând ca pe măsură ce vor reuși să își însușească procedurile de lucru administrative să fie analizată oportunitatea delegării de noi atribuții.”, a scris primarul Cristi Misăilă.