Primarul Misăilă dă vina pe Guvernul Cioloș pentru lipsa investițiilor în Focșani

0
126

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a găsit vinovații pentru faptul că după mai bine de doi ani de la preluarea mandatului investițiile în oraș sunt aproape înghețate. Acesta a povestit, în cadrul unei emisiuni televizate, că gradul de absorbție scăzut al fondurilor europene se datorează guvernării Cioloș și celor care au negociat la Comisia Europeană ghidurile de finanțare. “Trebuie să o spunem răspicat. Guvernul Cioloș a fost cel care trebuia să lanseze aceste ghiduri de finanțare. Domnul Cioloș a avut temă ca România să nu atragă niciun fond. Guvernul Dăncilă a făcut, dar este greu să recuperezi un start pierdut. Guvernul Cioloș a elaborat niște proceduri greoaie, care să ne împiedice și care au fost deja aprobate de Comisia Europeană. Nu mai pot fi întoarse aceste proceduri”, a spus Cristi Misăilă.

Pentru a arăta cum Guvernul Cioloș l-a împiedicat să-și pună în aplicare planurile, Misăilă a exemplificat cu proiectul privind resistematizarea infrastructurii de transport din Focșani, recent aprobat în Consiliul Local. El s-a arătat deranjat că o condiție din ghidul de finanțare a fost crearea unei benzi speciale pentru mijloacele de transport, asta în condițiile în care în toate orașele civilizate din România și din Europa există această bandă dedicată. “A fost o condiție fără de care noi nu puteam atrage fonduri europene pentru reabilitarea străzilor. Comisarul european Corina Crețu ne-a spus că nu Comisia Europeană a impus această condiție, ci autoritatea de management care, la acea dată, era Ministerul Dezvoltării din Guvernul Cioloș, care au impus această condiție, iar noi, toți primarii, ne-am văzut în situația să inventăm această bandă specială pentru mijloacele de transport, să putem atrage fonduri europene pentru reabilitarea străzilor”, a mai spus Misăilă.

Cum în 2018 edilul nu are cu ce se lăuda, el promite că lucrurile se vor schimba radical anul viitor, acesta fiind probabil și un calcul electoral al primarului care, așa cum a spus la ultima ședință a Consiliului Local, va candida pentru un nou mandat. “Sunt foarte multe proiecte demarate, sunt în derulare, deocamdată sunt în faza de elaborare a documentațiilor. Din acest motiv, poate nici focșănenii nu văd prea multe rezultate, dar garantat în anul 2019 Focșaniul va fi un oraș transformat într-un șantier”, a mai menționat Cristi Misăilă.