Primarul Mărășeștiului, greu de arestat. Curtea de Apel Galați reîntoarce cauza la Tribunalul Vrancea

0
1108

Curtea de Apel Galați s-a pronunțat, astăzi, cu privire la propunerea Parchetului Vrancea de arestare preventivă a primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic. Magistrații gălățeni au decis că Tribunalul Vrancea este cel competent să dea o soluție: „Solutia pe scurt: În baza art. 51 alin. 6 Cod procedură penală stabilește în favoarea Judecătorului de drepturi și libertăși de la Tribunalul Vrancea competența de soluționare a cererii de luarea a măsurii arestării preventive, formulată Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea privind pe inculpatul CHITIC VALERICĂ DOREL, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, prev. de art. 301 al 1 Cod penal, instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 cu ref. la art. 297 al 1 Cod penal cu aplic art. 308 al. 1 Cod penal, delapidare, prev. de art. 295 al. 1 Cod penal , instigare la fals intelectual, prev. de art. 47 Cod penal rap la art. 321 al 1 Cod penal, instigare la folosirea, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 272 al. 1 lit. b din Legea 31/1990, constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 al. 1 Cod penal, toate infracțiunile cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 272 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 627 lei, va fi virat către Baroul Galați din fondurile Ministerului Justiției (av. Neagu Loredana). Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, azi, data de 23.06.2022”.

De precizat că dosarul lui Chitic s-a ”plimbat”, miercuri, la instanțele din Vrancea, atât Tribunalul Vrancea cât și Judecătoria Focșani declinându-și competența materială în acest caz. Astfel, ordonanța de reținere de 24 de ore a expirat, aseară, în jurul orei 22:00, iar primarul a reușit să plece acasă. Procurorii vrânceni îl acuză pe Valerică Chitic de săvârșirea mai multor infracțiuni: folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, instigare la abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, instigare la folosirea, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, constituirea unui grup infracțional organizat. Reamintim că marți, 21 iunie, polițiștii și procurorii au descins la Mărășești, unde au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la sediul Primăriei Mărășești și la domiciliul primarului.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFOTO Activitate preventivă pe linia consumului de droguri și educație rutieră, în cadrul proiectului Școala de vară -,,Ne bucurăm de copilărie”
Articolul următorULTIMA ORĂ Compensare de 50 de bani pe litrul de carburant în următoarele 3 luni