Primarul Focșaniului, acuzat de sindicatele din educație de abuz în funcție

0
562

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, ar putea fi acuzat de abuz în serviciu, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în urma neîndeplinirii obligaţiei de a desemna doi reprezentanţi în comisiile de concurs pentru funcţiile de directori de şcoli.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru edilii de la Odobeşti, Daniel Nicolaş sau Dumitreşti-Petrică Dogaru, care au copiat reţeta de la Focşani.

Propunerea vine din partea preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, care spune că printr-un abuz al autorităţilor nu s-a permis evaluarea candidaţilor.

„La solicitarea colegilor noştri, suntem pregătiţi să intentăm proces. Luni declanşăm toate operaţiunile necesare. Este o imixtiune nepermisă din partea autorităţilor locale. Presiunile nepermise pe care le exercită în momentul de faţă nu demonstrează decât faptul că, de fapt, amestecul politic vine mai ales pe linia a unor autorităţi locale”, a anunţat Marius Nistor, citat de Adevărul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 75 de candidaţi nu au putut fi evaluaţi la prima probă a concursului din cauza imposibilităţii constituirii comisiei de concurs, aproape toţi candidaţii aflaţi în această situaţie fiind din Vrancea.

„Autorităţile locale din Focşani, Odobeşti şi alte câteva comunităţi mici din Vrancea au fost singurele care au refuzat să îşi nominalizeze reprezentanţi, în ciuda demersurilor repetate ale Ministerului şi ale Inspectoratului Şcolar. Practic, aceste autorităţi au împiedicat profesorii să participe la concurs”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla cu candidaţii care au susţinut concursul, dar din lipsa comisiilor nu au putut fi evaluaţi, în cazul lor tezele de la examen fiind sigilate.

Concursul pentru funcţia de director sau director adjunct de şcoală continuă, iar luni şi marţi, candidaţii din Vrancea susţin la Inspectoratul Şcolar Vrancea proba de evaluare a CV-ului şi interviul.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentS-au extras bonurile câștigătoare din septembrie
Articolul următorFuncționari din Primăria Focșani, dați de primar pe mâna comisiei de disciplină. Aceștia contestă comisia