Primarul din Vârteșcoiu explică de ce administrația locală nu organizează Ziua Comunei

0
242
În multe comunități din țară – urbane și rurale – se organizează sărbători locale, în special pe timp de vară, pentru a marca ziua localității respective. Sunt manifestări devenite, în multe zone, tradiționale. Însă, pentru organizarea unor asemenea manifestări, administrațiile publice scot sume (uneori însemnate) din bugetele locale. Totodată, Ziua Comunei/ Orașului … este și un prilej cu avantaje electorale pentru primarii în funcție.
Iată, însă, că nu toți primarii vor să cheltuiască banii publici pe spectacole și adunări festive, chiar dacă mulți cetățeni își doresc acest lucru. Primarul din Vârteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că nu va organiza nici în acest an Ziua Comunei. Primarul spune că în localitate sunt în derulare multe proiecte de dezvoltare și este nevoie de bani pentru finalizare sau cofinanțare. ”Orice sumă pe care o putem lua din altă parte unde nu este o urgență ne ajută să le finalizăm cu succes și într-un timp foarte scurt. Proiectele începute în acest an și pe care le vom finaliza în acest an:
– Construire si dotare dispensar uman Faraoanele;
– Construire pod peste Râul Valea Seacă, punct Onei;
– Construire pod peste Râul Valea Seacă, punct Cristea;
– Reabilitare D C 142 și modernizare străzi în comuna Vârteșcoiu;
– Realizare sistem supraveghere video în comuna Vârteșcoiu;
– Dotarea cu mobilier școlar și echipamente digitale a școlilor și grădinițelor.
În afară de aceste proiecte enumerate mai sus mai avem un număr de 8 proiecte în diferite stadii, unele vor începe tot în acest an, altele anul viitor.”, a explicat primarul Mîrza, pe Facebook. Acesta a atașat și fotografii cu investițiile aflate în diverse stadii de execuție.