Primarii vrânceni, invitați să facă proiecte pentru dezvoltarea localităților

0
232

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, i-a îndemnat pe primarii din Vrancea să întocmească proiecte de investiții pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează. Ministrul Lucrărilor Publice le-a spus primarilor că sunt bani pentru investiții, guvernamentali și europeni, care pot fi accesați de unitățile administrativ-teritoriale. „Pentru judeţul Vrancea, vom avea un plan de investiţii în următorii cinci ani de câteva miliarde de euro. Ministerul Lucrărilor Publice pregăteşte un program de investiţii important, cu valoarea de câteva miliarde de euro. Avem în intenţie să deschidem posibilitatea de finanţare a unor noi lucrări în UAT-urile dumneavoastră. Aţi putea să veniţi cu proiecte importante pentru comunitatea dumneavoastră, proiecte ce ar putea să genereze locuri de muncă, dezvoltare locală şi venituri ulterioare pentru unităţile administrativ teritoriale. Aş vrea să înţelegeţi că suntem pregătiţi pentru a maximiza domeniul investiţiilor. Vrem să investim şi avem fondurile necesare. Rămâne doar la latitudinea, la priceperea şi implicarea dumneavoastră ca aceste proiecte să fie finanţate. Un proiect neprezentat unui finanţator, unui investitor, este un proiect mort. Deci proiectele dumneavoastră trebuie scoase la lumină. Aşa că vă îndemn să nu ezitaţi să vă adresaţi Companiei Naţionale de Investiţii. (…) Avem suficientă finanțare, avem suficienți bani și, ca atare, vă îndemn să fiți partenerii noștri în implementarea contractelor semnate de dumneavoastră”, le-a spus ministrul Ion Ştefan primarilor prezenți ieri la întâlnirea cu șefii societății naționale Transgaz. De altfel, referitor la tema principală a întâlnirii, adică posibilitatea racordării satelor la rețeaua de gaze naturale, ministrul a spus că procedurile sunt avansate, astfel că, până la finalul lunii septembrie ar putea fi semnate contractele de extindere a reţelelor de gaze în judeţul Vrancea, lucrări care vor fi realizate prin intermediul CNI. „Vreau să vă asigur că până la sfârşitul lunii septembrie, contractele de extindere a reţelelor de gaze vor fi semnate. Intenţionăm ca implementarea acestui program de extindere a reţelelor de gaze să se realizeze prin Compania Națională de Investiții. Vă îndemn să aveţi încredere că noi, CNI, compania Transgaz, suntem hotărâți să finalizăm această mare investiție. Vă rog frumos să aveți încredere că nu va rămâne un plan pe hârtie, vom realiza şi fizic aceste reţele de gaze. Finanţarea acestor lucrări de extindere sau de înfiinţare a reţelelor de gaze se va realiza din fonduri europene, prin CNI. Mi-as dori ca, în câţiva ani, judeţul Vrancea să fie interconectat la reţeaua naţională a Transgaz, atât la sud, cât şi la est. Judeţul Vrancea este conectat energetic la nord, în judeţul Bacău. Cred că ar fi cazul să interconectăm judeţul şi cu Galaţiul şi cu Brăila, pentru a aduce mai multă flexibilitate şi să dăm posibilitatea investiţională în judeţ”, a explicat Ion Ştefan.

Ministrul Lucrărilor Publice le-a cerut primarilor să urgenteze implementarea proiectelor şi a dat asigurări că ministerul pe care îl conduce are banii necesari pentru plata acestor investiții.
„Rugămintea mea la dumneavoastră, cei care aveți în derulare programe prin PNDL, este să acceleraţi implementarea acestor proiecte. Ministerul are suficiente fonduri pentru a achita lucrările executate. Nu le întârziaţi, nu le amânaţi, nu le tergiversaţi. Avem finanţare pentru implementarea acestor proiecte”, potrivit ministrului Lucrărilor Publice.