Primăria vrea reabilitarea a încă 13 km de rețele termice și 9 puncte termice

0
155

Municipalitatea a raportat la Autoritatea de Management a POS Mediu finalizarea în termen a proiectului privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană. Un proiect care s-a desfășura pe durata a patru ani, cu o valoare de aproape 150 de milioane de lei. Prin proiect s-a construit o nouă centrală termică, de ȋnaltă tehnologie, au fost rebilitate 15 km de reţele de transport şi de distribuţie energie termică şi au fost reabilitate şi modernizate 10 puncte termice.
Primăria vrea acum o nouă finanțare pentru reabilitarea punctelor termice și a rețelor de transport și distribuție aferent.
“Noul proiect propus vizează reabilitarea a peste 13 km de reţele termice de transport şi de distribuţie precum şi modernizarea a 9 puncte termice. Cantitatea mare de lucrări, precum şi valoarea foarte mare a acestora, impun realizarea lor etapizată dar şi atragerea de surse de finanţare externe, bugetul local neputând acoperi integral aceste valori. Preocuparea constantă a administraţiei locale, ȋn acest sens, vizează atât asigurarea unui confort sporit pentru toţi cetăţenii, cât şi reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.