Primăria va mai monta 307 lămpi pe străzile din Focșani

0
477

Primăria Municipiului Focșani a obținut finanțarea pentru proiectul “Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Municipiul Focșani”. Administrația Fondului pentru Mediu asigură suma de 776.790,19 lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile de 863.100,18 lei. Investițiile din cadrul acestui proiect constau în achiziționarea și instalarea unui număr de 307 lămpi și achiziționarea și instalarea sistemului de dimare/telegestiune. Străzile din Focșani pe care vor fi schimbate lămpile în cadrul acestui proiect sunt următoarele:

  • B-dul Gării, delimitat de intersecția cu Str Gh Longinescu/Str Bârsei și intersecția (sens giratoriu) cu străzile Republicii, Tăbăcari și Ștefan cel Mare
  • Str Republicii delimitată de B-dul Gării și Str Cuza Vodă
  • Str Mr. Gh. Pastia delimitată de B-dul Unirii și Str Alexandru Vlahuță
  • B-dul Brăilei delimitat de Str 1 Decembrie 1918 și Str Mr. Gh. Pastia
  • Str Aurora delimitată de B-dul Independenței și Str Mare a Unirii
  • Str Ana Ipătescu delimitată de Str Cuza Vodă și Str Mare a Unirii
  • Str Mare a Unirii delimitată de Str Republicii și Str Mărășești.

Potrivit Primăriei Focșani, ”acest proiect vine în completarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public în Municipiul Focșani”, în valoare de 19.740.430,08 lei. Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, vor fi montate aparate noi de iluminat cu o garanție de minim 5 ani și o durată de funcționare de minim 100.000 ore pe următoarele artere: B-dul Unirii, B-dul Independenței, B-dul București, Str Cuza Vodă, Str Bucegi, Str Brăilei (între intersecția cu Str 1 Decembrie 1918 și Cartierul ANL Democrației), Str 1 Decembrie 1918, Str Anghel Saligny, Str Vâlcele, Str Gh Longinescu, Str Bârsei, Str Bicaz, Str Odobești, Str Mărășești, Calea Moldovei și Calea Munteniei.”

Cele două sisteme de telegestiune sunt compatibile, urmând ca la momentul implementării finale să fie corelate, astfel încât să existe un centru unic de comandă și telegestiune pentru întreg sistemul de iluminat public din municipiu. De acest serviciu se ocupă un operator privat, care mai asigură mentenanța și iluminatul festiv de sărbători.