Primăria Soveja și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, tot mai aproape de semnarea protocolului de colaborare

0
583
În urmă cu câteva luni, o delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați (în frunte cu rectorul Puiu Lucian Georgescu) a vizitat comuna Soveja, în vederea încheierii unui parteneriat cu autoritățile locale. După o serie de discuții, primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon, a fost ieri la Galați, pentru a definitiva protocolul de colaborare dintre cele două instituții. Protocolul de colaborare vizează asigurarea unui cadru general care să stea la baza proiectelor care vor fi implementate la nivelul comunei Soveja.
”Proiectele care se vor implementa vizează:
1.Dezvoltarea unui centru de perfecționare și transfer tehnologic prin intermediul căruia să se asigure cursuri de perfecționare și de formare profesională dar și transferul rezultatelor cercetării de la nivel universitar în diverse domenii de activitate de interes economic.
2. Construirea unui centru de cercetare piscicolă (păstrăvărie).
3 Centru de recuperare medicală.
În curând vom trece la aprobarea protocolului de colaborare la nivelul Consiliului Local și, respectiv, în Senatul Universității, iar ulterior la scrierea proiectelor pentru solicitarea finanțărilor europene nerambursabile.”, a anunțat primarul comunei Soveja, după întâlnirea de ieri cu prorectorul Universității ”Dunărea de Jos”, Alexandru Nechifor.