Primăria Odobeşti a obţinut două milioane de euro pentru realizarea unei zone de agrement

0

În timp ce la Focşani proiectele cu fonduri europene mai au de aşteptat, la Odobeşti acestea sunt deja realitate. Primăria oraşului a semnat contractul de finanţar cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management şi Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE) în calitate de Organism Intermediar, având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului “Înființare zonă de agrement şi petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești, județul Vrancea“.

Este vorba despre un teren degradat, în suprafaţă de 10.491 mp, pe care edilii vor să îl transforme într-o  zonă de agrement şi recreere pentru populație.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014–2020.

Înființarea zonei de agrement şi petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza urmează să fie realizată într-o perioada de 21 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 9.171.205,98 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 7.666.817,57 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 1.172.572,10 lei acordată din bugetul național.