Primăria Mărășești va începe reabilitarea termică a blocurilor

0
411

Cinci scări de bloc cu 100 de apartamente şi garsoniere vor fi reabilitate termic în următoarele 2 luni, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Mărăşeşti şi asociaţia de proprietari. În prima fază, Primăria va pune banii pentru asociaţia de proprietai, urmând ca fondurile care trebuie achitate de aceasta să fie recuperate treptat. Este prima reabilitare termică a unor blocuri din Mărăşeşti, arată primăria într-un comunicat de presă:

Primăria Mărășești va începe reabilitarea termică a blocurilor
Primăria Orașului Mărășești a finalizat procedura de licitație pentru încredințarea contractului de reabilitare termică a blocurilor din oraș și a stabilit că firma care va realiza această investiție este SC Luxtrans SRL Adjud.
Pe 12 iulie a fost semnat contractul de lucrări de către reprezentanții Primăriei Mărășești și ai SC Luxtrans SRL, în valoare de 950.488,63 lei, cu tot cu TVA, urmând ca firma să înceapă execuția lucrărilor în câteva zile. Termenul de realizare a investiției este de 2 luni, perioadă în care vor fi reabilitate termic cinci scări de bloc, în care se află 100 de Marasesti reabilitare blocuri (2)apartamente și de garsoniere.
Investiția în reabilitarea termică a blocurilor este o premieră la Mărășești, unde nu au mai fost realizate asemenea lucrări până acum și a fost posibilă datorită demersurilor făcute de autoritățile locale. Primăria Orașului Mărășești a solicitat și a obținut finanțarea necesară de la Ministerul Dezvoltării Regională și Administrației Publice, la care se adaugă fonduri de la bugetul local și de la asociația de proprietari. Contribuția asociației va fi suportată tot de către Primăria Mărășești, urmând ca sumele să fie recuperate ulterior, treptat.
Marasesti reabilitare blocuri (4)”Reabilitarea termică a blocurilor este o investiție foarte importantă pentru Mărășești, deoarece multe dintre blocuri sunt vechi și nu asigură o protecție corespunzătoare locuitorilor orașului. Noi sperăm ca aceste lucrări să reprezinte doar începutul și că vom reuși să obținem sprijinul Marasesti reabilitare blocuri (1)financiar necesar pentru a putea reabilita termic și alte blocuri din oraș. Vom continua aceste demersuri, pentru că o asemenea investiție nu asigură doar îmbunătățirea confortului locuitorilor orașului Mărășești, ci și înfrumusețarea orașului datorită unui nou aspect al blocurilor, mult mai plăcut”, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești.
PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI

Sursa foto: Primăria Mărăşeşti