Primăria Mărășești a obținut o finanțare de 100.000 de lei pentru Căminul pentru persoane vârstnice

0
240

Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” din orașul Mărășești a obținut fonduri necesare desfășurării activității și a fost inclus în programul destinat persoanelor în vârstă derulat de Ministerul Muncii, ca urmare a demersurilor făcute de autoritățile locale. Primaria obținut de la Guvernul României suma de 100.000 de lei pentru funcționarea acestei instituții, înființată pentru a le face bătrânețea mai ușoară vârstnicilor.

Fondurile au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, care prevede faptul că suma de 100.000 de lei este repartizată bugetului orașului Mărășești, pentru funcționarea Căminului pentru persoane vârstnice. Finanțarea era necesară întrucât Căminul nu a mai primit fonduri de la Ministerul Muncii în acest an după ce programul de interes național destinat dezvoltării căminelor pentru persoane vârstnice a încetat la finalul anului 2015.

chitic”Asigurarea unei bătrâneți liniștite pentru beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” este o prioritate pentru administrația locală. Căminul a fost nevoit în acest an să își finanțeze activitatea din fondurile proprii, care sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile. Din  acest motiv, ne-am adresat Ministerului Muncii pentru a continua să sprijine funcționarea acestui cămin, care este foarte important pentru comunitatea locală. Suma alocată, de 100.000 de lei, acoperă cheltuielile făcute până în luna iunie. Mai mult decât atât, în aceaste zile realizăm demersurile necesare pentru includerea Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” în Programul de interes național ”Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”, derulat de Ministerul Muncii, prin care se va sprijini în continuare funcționarea acestui cămin”, a declarat primarul Valerică Chitic.

Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” a fost înființat în anul 2011 prin reorganizarea Spitalului orășenesc Mărășești. Activitatea căminului a fost finanțată de Ministerul Muncii prin programul de interes național ”Dezvoltarea rețelei naționale de cămine pentru persoanele vârstnice”. Programul a fost prelungit de mai multe ori, până la finalul anului 2015. După o perioadă de întrerupere în sprijinirea căminelor pentru persoane vârstnice, Ministerul Muncii a aprobat un nou program de interes național în acest sens, în care urmează să fie inclus și căminul din orașul Mărășești.

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI