Primăria Focșani plătește 120.000 de lei pentru un studiu care vizează înlocuirea semafoarelor din oraș

0

Primăria Focșani vrea să implementeze cu bani europeni un sistem inteligent pentru optimizarea traficului în municipiu, precum și realizarea unei semaforizări în concordanță cu normele europene. Intenția este să se poată face în timp real identificarea valorilor de trafic, comunicarea între intersecții, modificarea în funcție de valorile de trafic a timpilor de semaforizare pentru o mai bună fluență a circulației autovehiculelor și o echipare cu sisteme moderne și rezistente în timp în zone semaforizate sau propuse spre semaforizare.

Proiectul presupune realizarea canalizației electrice și fibră optică în carosabil, pe trotuar sau spațiu verde, eliminând astfel toate cablurile aeriene care leagă în prezent semafoarele. Vor fi înlocuite toate semafoarele existente cu altele noi, care folosesc tehnologia tip LED, dar vor fi plantați și stâlpi de semaforizare noi acolo unde acest lucru este necesar.

În acest sens, vor fi montate automate de dirijare a traficului și alte echipamente care să permită comunicarea în intersecții și cu centrul de comandă și control. Un alt element important este montarea unui sistem de detecție care să permită identificarea în mod real și instantaneu a numărului de vehicule care intră sau ies dintr-o intersecție. Nu vor fi uitate camerele video de supraveghere din intersecții, cu identificarea numărului de înmatriculare al mașinilor. Se dorește totodată realizarea unui centru de comandă și monitorizare integrat.

“Proiectul vizează crearea de soluții complexe, inteligente, automate, care să asigure fluența în trafic, un acces mai ușor al persoanelor la locurile de muncă, la furnizorii de servicii sal alte zone de interes, scăderea timpilor de deplasare și scăderea costurilor de transport atât în zona privată cât și în cea publică, reducerea poluării și a consumului de energie, descongestionarea traficului precum și îmbunătățirea siguranței”, se arată în caietul de sarcini care vizează elaborarea documentației tehnico-economice pentru acest proiect.