Primăria Focșani are bani de avocați numai când „vrea mușchii” lui Misăilă

0
182

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Focșani, de joi, 27 iunie, figurează și un proiect depus de alesul UNPR Costel Bîrsan, care solicită angajarea unui avocat în procesul pe care primarul Misăilă și secretarul Corhană l-au intentat consilierilor opoziției, care cer instanței să-i oblige pe aleși să voteze proiectele municipalității. Consilierul Bîrsan a mai cerut în alte două rânduri același lucru, refuzându-se însă de fiecare dată suplimentarea ordinii de zi cu această propunere. Chiar dacă a treia oară proiectul său figurează pe ordinea de zi, este greu de crezut că majoritatea din legislativul focșănean va da curs propunerii. „Având în vedere complexitatea cauzei și faptul că doamna consilier juridic al CL este evaluată de secretarul municipiului Focșani, există o suspiciune rezonabilă că aceasta ar fi constrânsă să fie părtinitoare și în acest fel nu poate reprezenta obiectiv CL în cauză”, spune în expunerea de motive Costel Bîrsan.

El a primit și un răspuns în raportul proiectului de hotărâre, de la secretarul municipiului, în care acesta se plânge de lipsa banilor. „În bugetul aprobat pe anul 2019 nu sunt cuprinse sume cu această destinație, întrucât nu a fost nicio solicitare în acest sens. Având în vedere cele de mai sus, se constată că, la nivelul administrației locale, există componentele necesare asigurării asistenței juridice a Consiliului Local Focșani fără costuri adiționale”, este răspunsul lui Eduard Corhană pentru alesul Costel Bîrsan.

Secretarul municipiului nu a fost la fel de direct și în cazul angajării de către Primăria Focșani a unei echipe de avocați celebri pentru apărarea instituției în procesul cu fostul director al Ateneului Popular Focșani, Valentin Gheorghiță. Primăria a plătit deja până acum peste 14.000 de lei avocaților, semn că situații asemănătoare sunt judecate cu măsuri diferite de către mai marii urbei. Revenind la procesul prin care primarul municipiului și secretarul Eduard Corhană au acţionat în instanţă 9 din cei 21 de consilieri locali, toţi din opoziţia politică (opt de la PNL şi unul de la UNPR), pentru că refuză să-şi însuşească inventarul bunurilor municipiului, este de menționat că acesta se află pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea, judecătoarea desemnată să se ocupe de cauză fiind Silva Duță, soția fostului șef al Ocolului Silvic Focșani, Gică Duță.