Primăria Focșani a stabilit locurile din municipiu unde purtarea măștii este obligatorie

0
723

În aplicarea art. 2 alin. (1) din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea nr. 67/30.07.2020 au fost identificate/stabilite următoarele spații care se încadrează în axena nr. 1, punctele 1 și 2, respectiv piețe agro-alimentare, inclusiv zonele de acces în incintele acestora și oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora unde se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura:

1. Piață agro-alimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia Piața Moldovei Strada Piața Moldovei nr. 1 – Program de funcționare:
luni-vineri 6,30-20,00
sâmbăta 6,30-18,00
duminica 6,30-14,00
2. Piață agro-alimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia Piața Sud Strada Revoluției – Program de funcționare: luni-vineri 6,30-20,00
sâmbăta 6,30-18,00
duminica 6,30-14,00
3. Piață agro-alimentară, obor, târg, talcioc inclusiv zona de acces în incinta acesteia (piață mixtă) Piața Obor Strada Vrancei nr. 14 – Program de funcționare:
miercuri, duminică – 5,00-13,00
luni, marți, joi-sâmbătă 7,00-18,00

Art. 2 Obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în locațiile prevăzute la art. 1 o au atât comercianții cât și cumpărătorii. Administrația Piețelor Focșani S.A. va instala în cele trei piețe dispersoare cu dezinfectant ce vor fi utilizate atât de comercianți cât și de cumpărători. În cele trei locații prevăzute la art. 1 se vor efectua periodic operațiuni de dezinfecție a tuturor suprafețelor (pavimente și tarabe), de către Administrația Piețelor Focșani S.A., după un grafic ce va fi comunicat Comitetului local pentru situații de urgență Focșani. Administrația Piețelor Focșani S.A. va verifica zilnic respectarea obligativității purtării măștii de protecție, iar atunci când constată că nu se respectă această obligație vor anunța Poliția Pieței sau vor apela numărul unic 112 semnalând aceste situații,
urmând ca reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi sau ai Poliției municipiului Focșani să se prezinte și să aplice măsurile corespunzătoare.
Art.3 S.C. Transport Public S.A. va efectua zilnic dezinfecția tuturor mijloacelor de transport în comun utilizate. În mijloacele de transport, în stațiile de așteptare și în autogară S.C. Transport Public S.A va amplasa afișe privind obligativitatea purtării măștii de protecție.
Art. 4 Voluntarii angajați la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Focșani vor înștiința proprietarii parcărilor magazinelor/spațiilor comerciale, supermarketurilor, hipermarketurilor, lăcașelor de cult, precum și Căile Ferate Române – Focșani asupra obligației de a afișa la loc vizibil informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în intervalele orare prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Comitetului județean pentru Situații de urgență Vrancea nr. 67/30.07.2020. (sursa: Primăria Focșani)