Previziuni modeste pentru economia Vrancei în 2016

0
43

Vrancea se va afla în coada clasamentului național în ceea ce privește creșterea economică și a nivelului de trai în anul 2016. Ca și până acum, județul nostru se ”luptă” pentru topul 10 din coadă cu Vaslui, Harghita, Covasna, Botoșani sau Mehedinți.

Previziunile specialiștilor indică faptul că județele slab dezvoltate vor avea progrese modeste sau nesemnificate la toți indicatorii economici în 2016. Comisia Națională de Prognoză a estimat un produs intern brut pe cap de vrâncean pentru acest an de circa 5.191 de euro. Acest lucru înseamnă un total de 7,6 miliarde de lei, cu 3,9% mai mult decât anul trecut.

Marco În spatele nostru se află doar 6 județe, majoritatea din Moldova. Doar rata șomajului este ceva mai bună, de 4,6%. Tot pentru acest an, Comisia Națională de Prognoză ne anunță că Vrancea va avea cu puțin peste 53.000 de salariați iar salariul mediu lunar va fi de 1.492 de lei, în creștere cu 7,1% (la egalitate cu Vaslui). Salarii medii mai mici se vor înregistra în județele Harghita, Covasna, Bistrița Năsăud, Neamț și Bihor.