sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPoliticaPRESShub: Oprișan a cumpărat domeniul în care stă, de la mama sa,...

PRESShub: Oprișan a cumpărat domeniul în care stă, de la mama sa, cu 330 de mii de euro / Oprișan: terminați cu populismele!

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), a cumpărat domeniul de 11 mii de metri pătrați, din comuna Bolotești, în care stă cu mama sa, Lucia Gherarde, și cu soția Mihaela. Suma este de 330 de mii de euro, pe care fostul baron de Vrancea a plătit-o prin virament bancar către mama sa. Casa este formată din mai multe corpuri, fiind înconjurată de ziduri înalte de peste trei metri. Este păzită non-stop. Pentru construcția acesteia s-a defrișat o suprafață importantă de pădure. Potrivit imaginilor din satelit, are cel puțin șapte corpuri de clădire, în curte putând fi văzută și o piscină.

Potrivit declarației de avere a lui Oprișan, veniturile politicianului au rămas aceleași, din salariu, dar averea i-a crescut iar mama sa, Lucia Gherarde, l-a împrumutat iar, cu 1.300.000 de lei, împrumut scadent în 2031. Oprișan mai are 3 împrumuturi de la mama sa, scadente în 2028 și în 2030. Potrivit aceleiași declarații de avere, Oprișan are un venit anual, din indemnizația de vicepreședinte de CJ, de 148209 de lei. Mama lui Oprișan este pensionară și a lucrat la fosta Fabrică de Confecții Focșani ca paznic.

Potrivit contractului de vânzare cumpărare obținut în exclusivitate, mama lui Oprișan îi vinde acestuia domeniul de peste 11 mii de metri pătrați la o sumă considerate derizorie – 330 de mii de euro, adică 30 de euro metrul pătrat. „Suma este derizorie, dacă judecăm că un apartament cu 4 camere, mobilat și utilat, costă aproape 200 de mii de euro. La domeniul din Bolotești vorbim numai despre gard, care costă 100 de mii de euro. Plus suprafața construită, utilitățile, domeniul s-ar vinde ușor cu peste un milion de euro”, a explicat, sub protecția anonimatului, un agent imobiliar focșănean.

Întrebat de unde a avut banii să cumpere domeniul, Oprișan a declarat: „V-am mai spus-o o dată și o repet, terminați-o cu populismele, cu pensiile, cu poveștile de genul ăsta. Banii provin din tranzacții imobiliare pe care le-a făcut mama mea. Și eu am avut bani de la mama mea. Nu m-a împrumutat.”

Articolul integral, cu documentele aferente, pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu