duminică, mai 26, 2024
AcasăStiri InternePRESShub: Ministerul Mediului a publicat înregistrarea discuției cu delegația Parlamentului european privind...

PRESShub: Ministerul Mediului a publicat înregistrarea discuției cu delegația Parlamentului european privind tăierile ilegale de păduri

Ministerul Mediului dezminte declarația delegației departamentului pentru petiții (PETI) a Parlamentului European, potrivit căreia ministrul român ar fi blocat accesul presei la întâlnirea dintre cele două părți pe subiectul tăierilor de păduri și biodiversitate. Delegația a avut discuții cu Ministerul Mediului și a făcut o vizită în țară, în urma unei plângeri privind exploatarea forestieră ilegală, precum și a unei liste de sesizări privind distrugerea habitatelor protejate. ”Dorim să precizăm că, cu puțin timp înainte de întâlnirea de la minister, liderul delegației a întrebat participanții dacă sunt de acord cu participarea jurnaliștilor la întâlnire și ministrul Mediului s-a opus”, este precizarea șefei delegației PETI în România, Yana Toom, trimisă PRESShub.

Ministerul Mediului a precizat că o asemenea discuție între cele două părți, despre accesul presei, nu a avut loc: „În urma discuțiilor preliminare organizării întâlnirii din 15 mai, precum și a practicilor uzuale ale Comisiei PETI la acțiuni similare, MMAP a propus accesul presei pentru oportunități de imagine, la începutul întâlnirii, precum și susținerea de declarații, din partea participanților, la final. Reprezentanții PE nu au avut obiecții față de formatul propus, precizând de asemenea că, din cauza timpului limitat, nu vor exista declarații de presă din partea conducerii delegației.”

Articolul integral, inclusiv înregistrarea discuției tehnice dintre reprezentanții Ministerului Mediului și membrii delegatiei PETI din spatelor ușilor închise, pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu