Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma: ”PSD&ALDE aplică politica pumnului în gură și anulează tot ceea ce înseamnă dezbatere publică”

0
77

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, critică modul în care s-au derulat și se derulează lucrurile în plenul Senatului, acolo unde coaliția PSD & ALDE este arătată cu degetul din mai multe direcții. ”Înainte să devin senator mi-am petrecut ani buni într-o instituție a statului, în primăria de la Jariștea. Cu toate că era o instituție mică, iar angajații sunt oameni de la țară, exista mult mai mult bun simț, spirit civic, seriozitate, corectitudine, decât întâlnesc în plenul Senatului. Coaliția PSD-ALDE a reușit să calce în picioare atât legile scrise, cât și pe cele nescrise, instaurând o domnie a bunului plac, ascunsă după un slogan periculos: am câștigat alegerile, facem ce dorim. Miercuri și-au ocupat locurile din plen cu un singur gând, acela de a modifica legile Justiției eliminând mai multe prevederi din forma iniţială, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR, dar menținând mai multe articole pe care le-am criticat alături de colegii din Partidul Național Liberal, motivul fiind acela că CCR nu s-a pronunțat asupra lor”, a declarat liderul PNL Vrancea.

Acesta a adăugat că are în vedere mai ales articolul privind reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor. Astfel, termenele de prescripţie a răspunderii penale vor fi: 8 ani, faţă de 10 ani în legea în vigoare, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani; respectiv 6 ani, în loc de 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani. „Mituitorul NU se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de UN AN de la data săvârşirii acesteia” atrage atenția senatorul Toma, referindu-se la o altă modificare adusă de pesediști.

Raportul privitor la acest proiect nu a fost depus pe site cu trei zile înainte de a se dezbate, așa cum prevede Regulamentul, pentru ca parlamentarii să-și pregătească observațiile pe marginea lui. ”De fapt, este o practică a PSD-ului, care la Consiliul Județean Vrancea a afișat proiectul de buget pentru 2019 la avizier, chiar dacă recent au cheltuit 10000 de euro fără TVA pentru refacerea site-ului instituției. Nu mai există dezbateri! Nu mai există alte opinii! Există doar politica pumnului în gură!”, a încheiat senatorul Cătălin Toma. (PNL Vrancea)