sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPoliticaPreședintele PNL Focșani, Nicu Tănase: ”Focșaniul condus de administrația Misăilă e un...

Președintele PNL Focșani, Nicu Tănase: ”Focșaniul condus de administrația Misăilă e un oraș ancorat în trecut. Echipa PNL Focșani poate schimba orașul în bine!”

Focșaniul este un oraș depopulat, ancorat în trecut, cu o infrastructură depășită de nevoile comunității, cu prea puțin spațiu verde și mult prea puțini investitori. Dacă e să facem o comparație cu unele zone din România, de exemplu, cum ar fi Brașovul, Clujul sau Oradea ori zona Veneto din Italia, unde sunt concentrate campusuri industriale – datorită beneficiilor oferite de administrații: facilități fiscale, scutiri de anumite impozite pe o perioadă de timp, teren dat cu titlu gratuit spre folosință etc., ne dăm seama că orașul nostru mult în urmă, din păcate. Focșaniul ar trebui să fie una dintre cele mai căutate zone pentru investitori, și datorită poziției de tranzit, fiind o placă turnantă între Moldova, Capitală, Dobrogea (și implicit Marea Neagră), Transilvania (să nu uităm că un mare avantaj îl are DN 2D Greșu – Ojdula – Târgu Secuiesc), Republica Moldova și chiar Ucraina.
Din păcate, lipsa unei viziuni pe termen lung a administrației PSD de mai bine de 20 de ani a făcut ca orașul și zonele limitrofe să devină total neatractive. Cu atât mai mult ar trebui ca administrația Misăilă să se preocupe de atragerea de investitori, cu cât Autostrada Moldovei A7 avansează. O altă oportunitate pe care PSD o ratează “cu brio” doar pentru că o comunitate dezvoltată înseamnă și o comunitate cu o oarecare independență, deci lipsa voturilor pro-PSD. Acesta este, cred, motivul pentru care Misăilă ține orașul în subdezvoltare, așa cum a ținut județul Oprișan.
Doar o administrație liberală poate aduce #Focșaniulnostru la capacitate maximă, prin proiecte de dezvoltare comunitară, prin resistematizări, înlocuirea treptată a surselor de energie convențională cu surse de energie verde, cheltuirea judicioasă a banului public, eliminarea birocrației sufocante din Primărie și, nu în ultimul rând, atragerea de investitori, creșterea nivelului de trai care, să sperăm, va readuce focșănenii plecați în pribegie peste hotare, în locurile natale.
Idei sunt, disponibilitate avem, oameni pregătiți și dedicați sunt, echipa PNL a dovedit, în nenumărate ocazii, că îi pasă, că vrea și știe să implementeze proiecte (exemplu: Vinerea Verde), dar zidul de incompetență și rea voință de care s-a lovit în administrația PSD a făcut ca proiecte bune, viabile, propuneri de relansare a comunității să zacă în sertarele Primăriei doar pentru că nu aparțin și nu sunt agreate de Misăilă, un primar fără viziune, fără ambiții, măcinat de orgolii mărunte și de înavuțire. Nu trebuie uitat faptul că primarul a beneficiat de cei mai mulți bani grație majorității constituită de PNL, ceea ce nu se întâmpla pe vremea când PSD-ul avea majoritate. Dar trebuie să știi să folosești banii eficient.
Echipa PNL Focșani poate schimba toate acestea, depinde doar de noi! (Nicu Tănase, președinte PNL Focșani)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu