Premierul Dăncilă, agent electoral PRO-referendum! Cum își dau pesediștii cu stângu-n dreptu’

0
174

Poziția PSD și ALDE față de referendumul pentru Justiție convocat de președintele Klaus Iohannis, care va avea loc pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European, este clară. Cele două partide din coaliția de guvernământ au transmis propriului electorat un mesaj clar privind intenția de a boicota referendumul. În nenumărate rânduri, lideri din PSD și ALDE au transmis electoratului propriu că refuză să ia parte la referendum. “În 26 mai, în secția de votare, eu refuz tentativa de fraudă morală și așa-zisul buletin de vot pentru referendum! Nu este un referendum real și licit și nu este o intenție onestă în spatele aceste manevre ieftine. Eu susțin participarea la toate tipurile de scrutin, dar nu la simulacre. Merg pe 26 mai la secția de votare și voi vota doar la alegerile pentru Parlamentul European!”,  a transmis senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre cei mai virulenți contestatari ai demersului prezidențial. Mesaje similare au venit, de altfel, din partea majorității PSD și ALDE, cu diferite ocazii.

Premierul Viorica Dăncilă a reușit însă să le dea peste cap planurile colegilor de partid, printr-o declarație care a surprins pe toată lumea. Prezentă zilele trecută într-o vizită de lucru la Bacău, Viorica Dăncilă a declarat că va vota la referendum și, mai mult, a devoalat și cum va vota, declarând că susține independența Justiției, adică exact chestiunea susținută de președintele Iohannis. „Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la Bacău. Declarația primului-ministru, în antiteză cu mesajul partidului pe care îl reprezintă, a putea să o coste pe Viorica Dăncilă inclusiv pierderea scaunului de prim-ministru.

Partidul Național Liberal susține referendumul pentru Justiție și îndeamnă alegătorii ca pe 26 mai să pună ștampila pe DA pe ambele buletine de vot. “Chemăm pe toți cetățenii români să vină alături de președintele Klaus Iohannis și de Partidul Național Liberal în susținerea referendumului anunțat de președintele României. Referendumul constituie forma supremă de manifestare a voinței poporului și unica modalitate de exprimare directă a cetățenilor asupra unei probleme cu care se confruntă întreaga țară de 2 ani de zile. Poziția exprimată de cetățeni în cadrul referendumului este cea care va arăta dacă modul în care guvernează coaliția PSD-ALDE, legiferând în propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasă și paralelă cu realitatea a actualului Guvern”, a transmis președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC King News 24 SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.