Premierul Ciolacu cere suspendarea din funcție a directorului AJPIS Vrancea

0
353

Premierul Marcel Ciolacu a cerut noi demiteri în urma scandalului legat de condițiile din căminele de protecție socială. Pentru a acoperi problemele legate de membrii și susținătorii PSD, șeful Guvernului trage tare să disipeze răspunderea și să identifice vinovați în cât mai multe zone și în toate sferele politice și administrative. Cu cât mai multe cazuri, cu atât mai mulți vinovați care nu sunt ”ai noștri”. Deci este o problemă generală și nu doar Firea, Budăi și PSD sunt responsabili, cam așa sună o parte din mesajele politice ale PSD.

Astfel, la începutul ședinței de Guvern de astăzi, Marcel Ciolacu a spus că ar trebui suspendați din funcții șefii AJPIS din mai multe județe, inclusiv de la Vrancea. ”Suntem la finalul controlului la nivel național, pe care l-am cerut în ședința de guvern şi deja există date și foarte clare, care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme. Există o situație, sincer, de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu, ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, celebrul AJPIS, din aceste județe, plus șeful Agenției Municipale București, să fie urgent suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare; totul legal.”, a declarat șeful Guvernului. De menționat că directorul AJPIS Vrancea este membru PNL.

”S-au luat mai multe măsuri de suspendare, retragere a autorizaţiei sau de închidere efectivă a acestor centre şi există deja 47 de dosare penale deschise de organele de anchetă în aceste cazuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria. Între timp, un pavilion al centrului de bătrâni al Crucii Roșii Vrancea din Vârteșcoiu a fost redeschis, la începutul săptămânii, iar 17 beneficiari au fost readuși în acest cămin.