Premieră în industria filmului: documentarul românesc Colectiv, nominalizat la Oscar

0
1149

Astăzi s-au anunțat nominalizările premiilor Academiei Americane de Fim. În ediția cu numărul 93 a premiilor Oscar avem, în premieră, și un film documentar românesc, care s-a bucurat de succes la public și în lumea specialiștilor: Colectiv, de Alexandru Nanau. Filmul românesc este nominalizat la două categorii: cel mai bun lungmetraj documentar și cel mai bun lungmetraj internațional. Lungmetrajul regizat de Alexandru Nănău este o cronică a primului an de după tragedia din clubul bucureştean Colectiv. La categoria documentar, au mai fost selectate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”. La categoria lungmetraj internaţional, „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?”(Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească). Gala premiilor Oscar va fi pe 25 aprilie.

Filmul Colectiv a fost nominalizat și la premiile Bafta, la categoria cel mai bun documentar. Premiile Bafta se vor decerna pe 10-11 aprilie. Video cu anunțarea nominalizărilor la Oscar 2021 puteți vedea AICI.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentClădirea fostei Prefecturi Putna, dată cu titlu gratuit, pe 10 ani, Universităților din București și din Iași
Articolul următorCutremur, astăzi după-amiază, în Zona seismică Vrancea