Pregătiri la Poiana Cristei pentru Ziua Comunei

0
2803
Localnicii din Poiana Cristei sărbătoresc Ziua Comunei pe 15 august, zi de mare sărbătoare pentru creștini – Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare). Autoritățile fac ultimele pregătiri, precum reabilitarea iluminatului public sau reparații la locul de joacă și la terenul de sport. Totodată, CJ Vrancea trasează marcajul pe drumul județean 205R, de la Cotești la Poiana Cristei, pe o lungime de 7 km, cu trecere prin satele Dumbrava și Poiana Cristei.
Sărbătoarea de la Poiana Cristei va începe după-amiază, după slujbele de la bisericile din comună. De menționat că parohiile din satele Odobasca și Mahriu poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Programul manifestărilor din 15 august cuprinde:
– premierea elevilor școlilor generale din comună cu rezultate bune la învățătură;
– minispectacol cultural artistic al elevilor Școlii gimnaziale ”Dr. Costică Bălan”;
– premierea gospodarilor comunei pentru „cea mai curată și îngrijită gospodărie”;
– spectacol extraordinar cultural artistic;
– muzică de promenadă și pentru dans, susținută de instrumentiști locali, în încheierea manifestărilor, de la ora 22:00 la ora 24:00.
Invitații administrației locale pentru a cânta de Ziua Comunei Poiana Cristei sunt: Valentin Sanfira, Lorenna, Teodora Bîrsan, Andreea Crețu, Vasile Căruțașu, Andreea Păroiu, Mădălina Nișcoveanu. Potrivit primarului Petruș Vlad, sunt așteptate câteva mii de persoane la sărbătoarea comunei. ”Rugăm locuitorii să participe la acțiunile noastre. Să nu uităm că, în 15 august 2022, comuna a fost vizitată de peste 2000 de persoane!”, a precizat primarul.